Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

KGYS-PTS gören gözümüz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE İL GENELİNDE KURULAN KAMERA SİSTEMLERİ GÜVENLİĞE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Kırıkkale gelinde asayişi sağlamak, iç güvenliğe yönelik tehditleri bertaraf etmek ve denetim görevini daha etkin gerçekleştirmek üzere kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi(KGYS), Plaka Tanıma Sistemi (PTS) izleme merkezini ziyaret eden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sistemi ‘Gören gözümüz, duyan kulağımız’ diye yorumlayan Vali Sezer, “İlimiz kent güvenlik sistemi konusunda gayet iyi durumda” diye konuştu.

353 KGYS, 65 PTS KAMERASI

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi(KGYS), Plaka Tanıma Sistemi (PTS) Muharebe elektronik şube müdürlüğünü ziyaret etti. İl Jandarma İbrahim Ayhan Vural’ın hazır bulunduğu ziyarette İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ve Şube Müdürü Yasin Demir çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Plaka Tanıma Sistemi çerçevesinde Kırıkkale’de jandarma ve Polis bölgesinde 353 KGYS, 65 PTS kamerası hizmet verdiği belirtildi. İl Merkezinde 51, ilçelerde 82 adet KGYS kamerası, 4 ilçede sabit PTS ve 2 ilçe ve 1 il merkezinde olmak üzere 3 yerde mobil PTS bulunduğu hatırlatıldı.

KIRIKKALE KGYS’DE İYİ KONUMDA

Kırıkkale’nin 43 ilin geçiş noktasında bulunduğuna dikkat çeken Vali Sezer “Kırıkkale aynı zamanda ülkemiz için kritik öneme sahip tesislere de ev sahipliği yapıyor. Bu açıdan güvenlik tedbirlerini en yüksek düzeyde almamız gerekiyor. Personel dışında bizim elektronik ve dijital malzemeleri en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor.  Bugün bizim gören gözümüz dediğimiz emniyetteki kent güvenlik yönetim sistemi merkezindeyiz. Burada Kırıkkale’de emniyet noktasında yapılan çalışmaları yerinde gördük. İlimiz kent güvenlik sistemi konusunda gayet iyi durumda” ifadesini kullandı.

KURULAN TÜM KAMERALAR SİSTEME DAHİL OLACAK

Aynı zamanda KGYS’ye entegre olmayan yerel imkanlarla kurulan kamera sistemleri olduğuna işaret eden Vali Sezer “ Onların da bu sisteme entegre olması noktasında çalışmalar yapılıyor. İl sınırları içiresinde güvenlikte emniyet ile iç içe olan Jandarmamızın da bu KGYS noktasındaki kabiliyetlerini artırıyoruz. Hem mobil PTS’lerle, hem de özel idare kaynaklarıyla almış olduğumuz köylerimize kurulan kameralarında bu sisteme dahil olmasıyla bu sistemleri etkili bir şekilde kullanıp, yine bu sistemleri KGYS’ye entegre etmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

CAYDIRICI VE OLAYLARIN AYDINLATILMASINDA KATKISI BÜYÜK

Vali Sezer “Bunlar şunun için önemli, hem asayiş noktasında hemde güvenlik noktasında bizim meydana gelecek olaylara karşı caydırıcılık kapsamında, bunun yanında meydana gelen olayların aydınlatılmasında noktasında faydalı katkı sağlıyor. Emniyetimiz ve jandarmamız fedakarlık sergileyerek çalışmalarını sürdürüyor. Burada bizim gören gözümüz, duyan kulağımız olan görevli arkadaşları tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. Önümüzdeki yıl hedefimiz asayiş, hırsızlık ve diğer güvenlik noktalarında ilimizi daha üst seviyelere çıkartmak, aydınlatma oranlarını yükseltmek, şu oranlarını düşürmektir. Bunun için hem teknolojiyi kullanacağız, hem de personelimizi kullanacağız” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x