Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
2019 Belediye Seçimleri

MHP adayı Yarar’ın 40 projesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Evet, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel yönetimler seçimlerine 55 gün kaldı. Belediye başkan adayından il genel meclisi üyesi adayları, belediye Meclis’inden muhtar adayına kadar hepsi sahada çalışmasını sürdürüyor. Tüm adayların Seçmene dokunma yönünde önemli bir çalışma temposu içerisinde olduğuna şahit oluyoruz.

Bu dönemde çantacı diye tabir ettiğimiz bir aday profilinin olmaması Kırıkkale’miz açısından oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü aday ve seçilecek olan belediye Başkanı şehrimiz insanıyla sürekli hemhal olması, sorunu yaşayarak bilmesi ve bu yolda çözüm önerisi ortaya koymasına vesile olacaktır. Bu meyanda projeler ortaya konmasını önemsiyoruz.

Proje demişken MHP Kırıkkale Belediye Başkan adayı Serdar Yarar hafta sonu düzenlediği toplantıyla projelerini kamuoyu ile paylaştı. Bu vesileyle Belediye seçimlerinde Kırıkkale ilk defa bir adayın proje tanıtım toplantısına şahit oldu. Adayların talip oldukları görev için şehrin sosyoekonomik gelişimine katkı sağlayacak, hayat standardını yükseltecek projeleri olmasını önemsediğimizi daha önceki yazılarımızda dile getirmiştik. MHP adayı Yarar’ın proje konusunda oldukça donanımlı olduğuna şahit olduk.

Üretken belediye Markalaşan Kırıkkale hedefiyle yola çıkan MHP adayı Yarar, Kırıkkale için bir hayalim var sloganının altını projelerle doldurduğuna görüyoruz. Yarar’ın ortaya koyduğu projeler eften püften olmadığı gibi, öyle uçuk kaçık projelerinde olmadığını gördük. KALESU projesi. Kırıkkale içme suyu sorununu yıllarca yaşadı. Kızılırmak’tan aldığımız su her ne kadar arıtılmış olsa da damak tadımıza bir türlü uymadı. Hepimiz içme suyu ihtiyacımızı ya satın alarak gideriyoruz, yada çevrede bulunan sebillerden temin ediyoruz. Şöyle bir geriye gidecek olursak Çullu Belediyesi kapatılmadan Çullusuyu diye bir markamız vardı, bir ara Kılıçlar suyu markamızda vardı. Ama zamanla bu markalar tarih oldu. KALESU neden olmasın?

Ekmek Fabrikası ve toplu taşımacılık projeleri. Bu projeler 10 yıl öncesine kadar Kırıkkale’de uygulanıyordu ve insanlarımız bu hizmetlerden yararlanıyordu. Ekmek fabrikasının bir katkısı daha olacak Ankara’dan her gün şehrimize getirilen ekmeklerinde önünü kesecek. Zaten toplu taşıma konusunu anlatmaya gerek yok, toplu taşıması olmayan sayılı illerden birisiyiz.

Sosyal projelere baktığımızda şefkat evleri projesi kapsamında yaşlı ve bakıma muhtaç Kırıkkalelilere 24 saat boyunca evde bakım ve destek hizmetleri verilecek. Başkanımız Mahalle’de projesi yerinde bir çalışma olacağını düşünüyorum. Belediye hizmetlerinin mahallede verilmesini sağlayacak Mahalle Hizmet Birimleri Projesinin de önemli bir ihtiyacı gidereceğine inanıyorum.

Projeleri tek tek kaleme alacak olursak hepsi bir yazı konusu olur. Şehrimiz için önemli MHP adayı Yarar’ın projelerini başlıklar halinde sizlerle paylaşıyorum;

Markalaşan Kent, Markalaşan Ekonomi: Kalesu, Anadolu Durağı Kırıkkale, Belediye Ekmek Fabrikası ve Ekmek Satış Büfeleri, Modern Çiçek ve Fidan Üretim Merkezi, Bordür ve Parke Taşı Fabrikası, Yerel Tarım Destek-Tanıtım Merkezi ve Kentsel Tarım Parkı, Mahalle Üretim Atölyeleri, Şefkat Evleri Projesi, Engelsiz Yaşam Merkezi, Başkanımız Mahallede, Modern Hayvan Barınağı ve Sokak Hayvanları Projesi, Mahalle Kültür Evleri, Bozlak Festivali-Ustalara Saygı, Mezarlık ve Cenaze Hizmetleri, Celal Bayar Tema Parkı Projesi, Çoruh özü Deresi Islahı ve Rekreasyon Alanı Projesi, Sosyal-Kültürel ve Spor Tesisleri Projesi, Mahalle Parkları ve Güvenli Çocuk Oyun Alanları, Spor Kompleksleri Projesi, Kaletepe Sosyal Tesisleri Projesi, Şehitler Anıtı, Belediye Öğrenci Yurtları Projesi, Kırıkkale Sürekli Eğitim Merkezi Projesi KIRSEM, Kongre Merkezi, Bilim ve Teknoloji Merkezi, Değerli Atık Projesi, Enerji Tasarrufu ve Sürdürülebilirlik Projesi, Kentsel Dönüşüm Projesi, Uydu Kent Projesi, Kapalı Semt Pazarları ve Mahalle Düğün Salonları, Yeni Sanayi Alanı Projesi, İmar Adaleti Sağlanacak, Mahalle Hizmet Birimleri Projesi, Otopark Projeleri, Kişisel İhtiyaç Tesisleri, Nostaljik Tramvay Projesi, Toplu Taşıma Hizmetleri Ve Akıllı Durak Projesi, Etiler Köprülü Kavşak Projesi, Akıllı Kavşak Projesi ve Bisiklet Yolları Projesi.

Bu projelerin şehrimiz ekonomisi, istihdam ve üretimine önemli katkı sunacağına inanıyorum. Kırıkkale için 40 proje hazırlayan MHP adayı Serdar Yarar’ı tebrik ediyorum. Diğer adaylarımızda projelerini açıklaması durumunda burada onlarında projelerine yer vermeye devam edeceğim.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x