Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kim, nerede eğitilecek?

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Milli Savunma Bakanı Yılmaz’ın ABD ile imzalanan ‘Eğit-Donat’ hakkındaki, “ABD ile Türkiye, ortak bir komisyon kuracak. Bu komisyonda kimlerin eğitileceği belirtilecek, bu belirtilen kişilere, Kırıkkale yakınlarındaki birlikte eğitim verilecek” açıklaması büyük merak uyandırdı.
KAMUOYU AÇIKLAMA BEKLİYOR
Yaygın basın, hatta uluslararası basında geniş yer bulan bu açıklama, Kırıkkale’deki yerel gazetelerde de yerini aldı. TV kanallarında konu hakkında çeşitli tartışmalara, sosyal medyada olumlu ve olumsuz tepkilere yol açan bu açıklama hakkında Kırıkkale kamuoyu resmi açıklama bekliyor. Bakan Yılmaz’ın, “Kırıkkale yakınlarındaki bir birlik” diye işaret ettiği birliğin neresi olduğu, bu birlikte ABD ve Türkiye arasında oluşturulacak komisyonla eğitileceklerin kimler olduğu merak ediliyor.
 
“IŞİD’E KARŞI KOALİSYONUN BİR ÜYESİYİZ”
Bakan Yılmaz Musul harekatı konusunda, “Türkiye, IŞİD’e karşı koalisyonun bir üyesidir. Bu koalisyonun üyesi olmakla somut katkı vermeye başlamıştır. Bunun dışında ne gibi bir katkı olur, ulusal çıkarlar göz önüne alınarak zamanı geldiğinde bir değerlendirme yapılır ve koalisyon üyesi olmanın gerektirdiği sorumluluklar yerine getirilir” demişti.  ABD ile imzalanan ‘Eğit-Donat’ hakkında ise, “ABD ile Türkiye, ortak bir komisyon kuracak. Bu komisyonda kimlerin eğitileceği belirtilecek, bu belirtilen kişilere, Kırıkkale yakınlarındaki birlikte eğitim verilecek” açıklamasını yapmıştı.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.

Bir Yorum

Başa dön tuşu