Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
3. SayfaKırıkkale

Kırıkkale Belediyesinden kışlık haşere mücadelesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediyesi, havaların soğumasıyla birlikte vektör böcek özelliği taşıyan sivrisinekler, karasinekler ve diğer haşerelere karşı kışlak mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Sağlığı İlaçlama Birimi ekipleri tarafından, kent genelindeki rögar sistemleri ve yağmur suyu ızgaraları, haşerelerin üreme ve barınma alanları olarak kullanıldığı için öncelikli olarak ilaçlanıyor. Ekipler, ilaçlama çalışmalarını yaparken, üreme alanlarına girerek larvaları doğrudan yok ediyor. Ayrıca, üreme alanlarının kurutulmasına yönelik çalışmalar da yapılıyor.

İLAÇLAMALAR YAPILIYOR

Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; haşerelere karşı mücadele çalışmalarının yıl boyunca devam ettiğini belirtildi. “Havaların soğumasıyla birlikte sivrisinek ve karasinek popülasyonunda azalma olsa da, bu böceklerin kışlak alanları olan rögar sistemleri ve yağmur suyu ızgaralarında ilaçlama çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızla, vatandaşlarımızın yaz aylarında sivrisinek ve karasineklerden kaynaklanabilecek sağlık sorunlarının önüne geçmeyi hedefliyoruz” açıklaması yapıldı.

VATANDAŞLARA UYARI YAPILDI

Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlardan da haşerelere karşı mücadeleye destek vermesini isteyerek, “Vatandaşlarımız da evlerinde ve çevrelerinde bulunan çöpleri ve su birikintilerini düzenli olarak temizleyerek, haşerelerin üremesini önlemeye yardımcı olabilirler” diye konuştu.

Haber: Yeliz Erdem

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu