Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Kırıkkale kendi dinamiklerini harekete geçirmelidir

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KIRIKKALE’NİN YENİ VALİSİ YUNUS SEZER’DEN AYAĞININ TOZUYLA İLK MESAJ;

Yayımlanan son kararnameyle birlikte Kırıkkale Valiliği görevine atanan İçişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Yunus Sezer Kırıkkale’ye gelerek görevine başladı. Bürokrasi ve STK temsilcilerinin katılımıyla resmi törenle karşılanan Kırıkkale’nin çiçeği burnundaki Valisi Sezer “Kırıkkale, Ankara’ya yakınlığı ile oyalanmamalı, proje üreterek yeni bir heyecanla kendi dinamikleriyle yoluna devam etmelidir” diye konuştu.

AĞIR AMA ŞEREFLİ BİR SORUMLULUK

Resmi törenle karşılanan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer görevine başladı. Vali Yardımcıları, bürokrasi ve STK temsilcileri tarafından Valilik Bahçesinde karşılanan Vali Sezer çiçeklerle karşılandı. Daha sonra Polis merasim mangasını selamlayan Vali Sezer, protokol üyeleriyle tek tek tanışarak makamına geçti. Makamda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Sezer “Ağır ama şerefli bir sorumluluğu yüksek bir emaneti yüklenmek üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Cenab-ı hak bizi sizlere, Kırıkkale’ye mahcup etmesin. Benden önce görev yapan valililerimize hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye’nin içerisinde bulunduğu değişim ve dönüşümü birlikte yaşıyoruz. Bir yandan Ortadoğu’da yaşanan terör, şiddet ve göç dalgası ile mücadele ediyoruz, diğer yandan da bunların içerisinde bulunan PKK, içimize sızmış FETÖ terör örgütüyle, gençlerimizi hedef alan küresel terör örgütleriyle birliğimize, kardeşliğimize, ekonomimize yönelmiş tüm tehditlerle, uzun yıllardır ailelere acılar çektiren trafik sorunuyla, uyuşturucuyla hep mücadele içerisindeyiz. Ama aynı zamanda cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle geleceğe ait önemli bir adım atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde daha hızlı karar alabilen, daha modern, daha etkin, daha vatandaş odaklı bir yönetim yapısına malumlarınız üzere 24 Haziran seçimlerinden sonra geçmiş bulunuyoruz. Geleceğe dair umutlarımızı artıran bu yapıya aziz milletimizin kararıyla birlikte adım atmış bulunuyoruz. Elbette ki bir bütünün parçaları olarak bizlere de bu yolculukta bu dönüşümde sorumluluklarımız ve katkılarımız olacaktır” ifadesini kullandı.

KIRIKKALE, ANKARA’YA YAKINLIĞI İLE OYALANMAMALI

Kırıkkale’yle ilgili düşüncelerini paylaşan Vali Yunus Sezer “Özellikle Kırıkkale şehrinin hem burada yaşayan vatandaşlarımız için bir zenginlik ve huzur merkezi olması, ülkemiz içinde bir lokomotif, bir tarım ve sanayi merkezi olması, gençlerimiz için bir cazibe merkezi olması için gece gündüz çalışmak zorundayız. Şunu çok iyi biliyorum ki Kırıkkale’nin bunu yapabilecek potansiyeli mevcuttur. Bir şehrin kalkınmasının önündeki en büyük engel sadece bir iki avantaja takılmaktır. Sadece bir iki avantaja takılıp kalınmamalıdır. Kırıkkale artık Ankara’ya olan mesafe yakınlığı ile oyalanmamalıdır. Kendi gelişimine Ankara’nın gelişimine, oradan gelecek desteklere teslim etmemelidir. Kırıkkale’nin kendi dinamikleri, seçenekleri vardır ve doğru kullanarak yeni bir heyecanla harekete geçirerek, proje üreterek çok daha büyük başarılara imza atacağına inanıyorum.  Ben şuna inanıyorum, bir ülkede torna ve fireze makinesi varsa, metale işleyen ustalarımız varsa, öğrencisi varsa her şeyi yapabilecek bir kabiliyete de sahibiz demektir. Öyleyse hep birlikte önümüzdeki dönemde ne kadar görev yaparız bilmiyorum ama Kırıkkale’yi daha ileriye taşıyacak hazırlayacağımız yeni projelerle, yeni bir heyecanla bu vazifeyi üstlenmiş olacağız” diye konuştu.

ÖNEMLİ OLAN GÖREV SÜRESİNİ NASIL KIYMETLENDİRDİĞİNİZDİR

Vali Sezer “Bir şehir vatandaşların her köşesinde huzur bulduğu ölçüde başarılı ve yaşanabilir bir şehirdir. İnşallah arkadaşlarımız ve vatandaşlarımızın desteğiyle bu konuda ciddi bir ilerleme ortaya koyacağız. Zaten verileri incelediğimizde asayiş yönüyle, huzur yönüyle Kırıkkale’de her hangi bir sorun gözükmüyor. Ama bir taraftan hükümetimizin ortaya koyduğu uyuşturucuyla mücadele politikamız, trafikle mücadele politikamız, eğitimde yeni bir vizyon, sağlıkta yine aynı şekilde yeni bir anlayış, bu anlayışı Kırıkkale’de en iyi şekilde ortaya koyabilmek için çalışacağız. Önümüzdeki süreçte toplantılar yaparak hangi sorunlarımız var, sorunlarımız yoksa bile örnek projelerimiz neler olabilir onları ortaya koyarak yol haritamızı belirleyeceğiz. Önemli olan burada görev yapmak değil, önemli olan burada çalışılan süreyi ne kadar kıymetlendirdiğimizdir. Buraya ne kadar eser bırakırsak o kadar kıymetliyizdir. Ben çok çalışmayı seven birisiyimdir. Kırıkkale’ye hizmet için gece gündüz çalışacağız. Kırıkkale’de heyecan vardır zaten, bu heyecan inşallah bizimle beraber biraz daha büyür. Bu güzel şehrin, hem tarım, hem turizm, hem sanayideki potansiyelini daha iyi bir noktaya getirmek için hep beraber çalışacağız” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Bir Garip Yolcu
Bir Garip Yolcu
5 Kasım 2018 20:19

Vali Bey; Hoşgeldin, Hayırlı Ugurlu Olsun. Siz 9 Sizden Öncede 1 Haini Boşver 7 Vali görev yaptı vede Çantalarını alıp Devlet toreni ile gelip Devlet Töreni ile gittiler. 1. Bu degerli devlet buyukleri ulaşıma yani Kırıkkale ANKARA arası kacak duzensiz ve surekli sorun olan minubus ve otobuslere bi care bulamadılar, bulmakta istemediler. Sincana kadar olan Banliyö treninden Kırıkkaleyede yapilsa gunde binlerce kişi yollarda sayın valim Ankaraya gidip geliyor. Bu meseleye çare derman sizsiniz. Can bu kadar mı degersiz, yöneticilik Ateşten Bir Gömlek inşallah bu meramımıza bir bir çare bulursunuz. Birde Samsun yoluna döşenen kaldırım taşlarının nasil geçilecegi. 2 tane demir ust gecit var bigecmeyi denermisiniz yaslılar hastalar cok magdur. Derman sensin Valibey. Bu işler senin imzanla senin emrinle hallolur. Tekrar iyi çaĺışmalar.

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x