Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Genel

Kırıkkale Kendi Tesisini Kurdu, Tüm Köy Yolları Yapılacak

Kırıkkale İl Genel Meclisi yeni Başkanı Harun Oğuz il genelinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. İlk hedeflerinin 950 kilometrelik gurup köy yollarını yapmak olduğunu ifade etti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Genel Meclisi yeni Başkanı Harun Oğuz il genelinde yapılan çalışmalar açıklamalarda bulundu. İlk hedeflerinin 950 kilometrelik gurup köy yollarını yapmak olduğunu ifade etti.

Kırıkkale İl Genel Meslisi Başkanı Murat Çaykara milletvekilliği seçimlerinde Ak Parti’den aday adayı olmuş ve başkanlık görevinden istifa etmişti. Çaykara’nın yerine İl Genel Meclis Başkanlığına İl Genel Meclis Üyesi Harun Oğuz seçilmişti. Seçilmesinin ardından hızla çalışmalara başlayan yeni başkan Harun Oğuz il genelinde devam eden çalışmalar hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu.

“ÖNCELİĞİMİZ YOL YAPIMI”

İlimize bağlı köylerde en büyük problemlerden birisi yol ve köy içlerinin toprak olması. Toprak yollar özellikle kışın ulaşıma büyük bir engel yaratıyor. Kırıkkale Valiliği ve İl Özel İdaresi bu konuda sıkı çalışmalar gerçekleştiriyor. Yeterli bütçe olmadığı için yapılmak istenen işlerde problem yaşanıyordu. İl Özel İdaresi ve Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu öncülüğünde kentte kilit parke ve beton tesisi kuruldu. Tesiste üretilen parke ve beton maliyetinin dışarıdan alınanlara göre yarı yarıya üretildiğini belirten Oğuz şu ifadeleri kullandı: Kentte İl Özel İdaresi olarak bizim önceliğimiz yol yapımı, altyapı, çevre düzenlemesi ve üstyapılar. Bizde göreve başladığımız günden bu yana bu alanlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle ilk hedefimiz yol çalışmalarını tamamlamak.

“KENDİ TESİSLERİMİZİ KURDUK”

Bilindiği gibi yol yapım işleri oldukça maliyetli ve bizim bütçemiz sınırlı. Bu yüzden bizde beton ve kilit parkeyi kendimiz üretmeye karar verdik. Bartın da bulunan tesisleri ziyaret ederek nasıl yapıldığını öğrendik. Sonrasında Kırıkkale’mizde 3 tesis kurduk. Kurduğumuz bu tesislerde parke ve beton üreterek köylerimizin yollarını beton, iç kısımlarına ise kilit parke döşüyoruz. Beton asfalta göre hem daha maliyeti düşük hem de ömrü daha uzun. Dışarda metresi 120 liraya satılan parkeyi biz yarı fiyatına üretiyoruz. Biz bu tesisleri büyük mücadeleler ile kurduk. Günlük 1200 metre kilit parke yapıyoruz.

“KISITLI BÜTÇELERLE ÖNEMLİ YATIRIMLAR”

Tesislerimiz tam otomasyon. Her şey teknolojiyle otomatik yapılıyor. Parkemizi ürettikten sonra hangi köyün ihtiyacı varsa oraya gönderiyoruz. Bu tesisler sayesinde kendi ihtiyacımızı karşılıyoruz ayrıca diğer belediyelere de satarak Kırıkkale için bütçe oluşturuyoruz. 2450 kilometre köy yolu 950 kilometre gurup yolumuz var İlk amacımız gurup yollarımızı bitirmek. Yine köylerimize çöp konteynerleri dağıtıyoruz. 250 konteyner vardı. Yarısını dağıttık. Şehrimize Kısıtlı bütçelerle önemli yatırımlar yapıyoruz. Biz önceki dönemde il Genel Meclisi’nin programına alınan işleri yapmakla sorumluyuz. Şuanda biz de Gelecek yıl için hizmet programını hazırlıyoruz. Bizden sonra gelen meclis ne yapar biz bilemiyoruz. Bizim sorumluluğumuz hizmetleri kentimize kazandırmak.

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x