Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Kırıkkale LGS’de sınıfta kaldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Öğrenci ve velileri tarafından merakla beklenen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 Haziran’da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sonuçlara göre illerin genel sıralamaları da duyuruldu. Buna göre Kırıkkale genel sıralamada komşu ve çevre illerin gerisinde kalarak kendisine 39’uncu sırada kendisine yer bulabildi.

 

ÇEVRE İLLERİN GERİSİNDE KALDI

Temel eğitimde 179 okulda 1.837 derslikte 34 bin 80 öğrenci, orta öğretimde 67 okulda 928 derslikte 14 bin 997 öğrencimiz olmak üzere toplamda 244 okulda 2 bin 765 derslikte 49 bin 77 öğrencisi eğitim gören Kırıkkale 2019 yılı LGS sınavında de beklenen çıkışı yakalayamadı. 2019 LGS illere göre sınava katılan öğrencilerin alt test ham puan ortalamalarına göre Kırıkkale Türkçe’de 10 puan ile 39’uncu, Matematikte 3,24 puan ile 25’inci, Fen Bilimlerinde 7,7 puan ile 39’uncu, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük 6,24 puan ile 47’inci, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinde 6,14 puan ile 38’inci, Yabancı Dilde ise 3,72 puan ile 43’üncü sırada yer aldı. Alt test ham puan genel ortalamasında ise çevre iller Ankara, Kırşehir, Çorum, Yozgat, Çankırı gibi illerin geresinde kalan Kırıkkale 39’uncu sırada kendisine yer bulabildi. 2019 LGS’de iller sıralamasında Muğla birinci olurken, Tunceli ikinci, Giresun ise üçüncü oldu. Türkiye genelinde 565 öğrenci ise, merkezi sınavın her iki oturumundaki tüm sorulara doğru cevap vererek tam puan aldı.

 

LGS SINAVINDA SORU İPTALİ YOK

Buna göre, 2019 Merkezi Sınavı 1 Haziran 2019’da sözel bölümü saat 09.30, sayısal bölümü saat 11.30’da başlayan iki oturum halinde uygulandı. Sözel bölümde öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Yabancı Dil alt testlerinde toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika cevaplama süresi verildi. Sayısal bölümde yer alan Matematik ve Fen Bilimleri alt testlerinde toplam 40 soru soruldu ve öğrencilere 80 dakika süre verildi. Merkezi sınava 1 milyon 74 bin 13 öğrenci başvurdu, bu öğrencilerden 1 milyon 29 bin 555’i sınava katıldı. 2018-2019 eğitim öğretim yılında 8. Sınıftan mezun olan öğrencilerin yüzde 85,08’i merkezi sınava katıldı. Sınav sonrasında her iki oturuma ait hiçbir soru iptali olmadı.

LGS TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Nitelikli liselerde eğitim görmek isteyen öğrencilerin 1 Haziran tarihinde katılım gösterdiği LGS sonuçları sonrası okulların yüzdelik dilimleri ve kontenjan bilgilerine bağlı olarak tercih aşamasına geçilecek. Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi mezun olduğu okuldan ya da herhangi bir resmi ortaokul müdürlüğünden yapılabilecek. Sınavla öğrenci alan nitelikli okul tercihlerinde yüzdelik dilimler önem arz edecek.

PUANLARIN EŞİT OLMASI HALİNDE OBP DEVREYE GİRECEK

 

Tercih sürecinde öğrencilerin aynı puana sahip olmaları halinde Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) devreye girecek. Eşit puana sahip olan iki öğrenci, yine eşitlik halinde olursa, ikinci aşamada yaş faktörü ile değerlendirilecek. Öğrencilerden küçük yaşlı olanı, değerlendirme kriterinde öncelik sahibi olacak. 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliğine bakılarak yerleştirme yapılacak. Öğrenciler, LGS ile bir okula yerleşirse yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacak.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x