Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Kırıkkale tarımı yüzde 27 büyüdü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Toplamda 308 bin hektar tarım arazisi bulunan, nüfusunun büyük çoğunluğu tarım ve hayvancılıkla iştigal eden Kırıkkale’de son zamanlarda yapılan çalışmalar meyvesini vermiş durumda. Verilen eğitim, yapılan çalışmalar neticesinde Kırıkkale tarımı son 2 yılda yüzde 27’lük büyüme elde etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, çiftçilerin refah düzeyini arttırmak ve Kırıkkale tarım sektörünü geliştirmek için sürekli diyalog halinde olmaya devam edeceklerine vurgu yaptı.

DOĞRU YOLDAYIZ

Kırıkkale’de tarım ve hayvancılığın gelişmesi yönünde çalışmalar haz kesmeden devam ediyor. Bir taraftan çiftçi eğitimleri devam ederken, diğer taraftan çiftçilerin refah düzeyini artırıcı adımlar atılıyor. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz; eğitim çalışmalarına verilen önem ve üretici ile sürekli iletişim halinde olmanın gerekliliğine vurgu yaparak, eğitimlerin il genelinde devam edeceğini söyledi. Üretimde verim ve kaliteyi arttırmak için bu çalışmaların öneminden de bahseden Yılmaz,  “Biz üreticimizin her zaman yanında olmamız gerektiği bilincindeyiz ve bu anlayışımız ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çabamız, üreticilerimizin de desteği ve özverisi ile Kırıkkale Tarım Sektöründe 2 yıl içerisinde % 27‘lik bir büyüme olarak da meyvesini verdi. Doğru yoldayız ve işbirliği ile büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

SÜREKLİ DİYALOG HALİNDEYİZ

Keskin ilçesine ziyarette bulunan İl Müdürü Yılmaz, ilçedeki tarımsal faaliyetlerin değerlendirilmesi ve işbirliği yapılabilecek konuların istişaresini yaptı. Ziyaret sonrası bir değerlendirme de bulunan Yılmaz “Çiftçimizin refah düzeyini arttırmak ve ilimiz tarım sektörünü geliştirmek için sürekli diyalog halinde olunarak; çiftçi, sanayici, sivil toplum kuruluşu, meslek odaları, yerel yönetim ve kamunun bir arada çalışma yeteneğini en üst seviyeye taşımak gerekiyor. Bu yönde çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor” ifadesini kullandı. Diğer taraftan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde görevli teknik personeller tarafından, Meyve budama, Bağ budama, Bahçe bakımı ve Yetiştiricilik teknikleri konularında uygulamalı eğitim verildi. İl merkezinde Karacalı Köyünde, Delice İlçesi Yeniyapan Köyünde ve Karakeçili ilçesinde düzenlenen eğitimlere il genelinde devam edeceği bildirildi.

ÜCRETSİZ ANALİZ İMKANI

Diğer taraftan toprak analizi konusunda çiftçiyi sevindiren bir protokol imzalandı. Kırıkkale çiftçisinin toprak analizi konusunda ihtiyacı ve toprak analizi sayesinde elde edilecek bilgiler ışığında yapılacak doğru gübreleme sonucunda oluşacak verim artışını sağlayabilmek için çalışmalarını sürdüren İl Müdürlüğü, Tarım Kredi Kooperatifleri Ankara Bölge Birliği ile protokol imzaladı. Bu protokol ile çiftçilerin toprak numuneleri ücretsiz olarak analiz edilecek. Protokol kapsamında ayrıca bitki ve sulama suyu örnekleri de ücretsiz analiz ettirilebilecek.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x