Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Kırıkkale Teknopark hizmete hazır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sanayicisi, girişimcisi, akademik yetkinliği ve öğrencisiyle üniversite-sanayi işbirliği için aranılan arayüz olması hedeflenen Kırıkkale Teknopark’ta hazırlıklar tamamlandı. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı AR-GE binasını ziyaret ederek bilgi aldı.

80 ADET AR-GE OFİSİ

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu, TÜBİTAK, Kırıkkale ve Gazi Üniversiteleri ortaklığında kurulan Kırıkkale Teknopark’ta çalışmalar tamamlanarak araştırma-geliştirme alanında faaliyet göstermek isteyen girişimcilerin hizmet vermeye başlıyor. 35 bin metre kare açık alanda 2 bin metre karelik alan üzerine inşa edilen AR-GE binasını ziyaret eden TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Rasim Ölmez ve Genel Sekreter Yardımcısı Harun Özer, Teknopark Müdürü Nurettin Aktepe’den bina ve faaliyetler hakkında bilgi aldılar. Binanın teknik altyapısı, idari durumu, kapasitesi gibi konularda bir sunum yapan Aktepe, Ar-Ge Binası’nda 16 m²’den başlayıp 100 m²’ye kadar çeşitli seçeneklerde kullanıma hazır 80 adet Ar-Ge ofisi bulunduğunu söyledi.

ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME VE İNOVASYON

Binanın girişimci ve sanayicinin beklentilerine cevap verebilecek konferans ve toplantı salonlarıyla her türlü ileri teknolojik altyapıyı bünyesinde barındırdığını ifade eden Aktepe, özel servis imkanı da bulunan ofisler için aylık metrekaresi 21 TL kira ve 9 TL işletme gideri bedeli ile taleplerin alınmaya başladığını belirtti. Teknopark’ın bölgede sanayicisi, girişimcisi, akademik yetkinliği ve öğrencisiyle üniversite-sanayi işbirliği için aranılan arayüz olmasını hedeflediklerini ifade eden Varlı ise AR-GE binasının araştırma-geliştirme ve inovasyon alanında faaliyetlerin merkezi olacağına inandıklarını söyledi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x