Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kırıkkale’yi Maraş’ta temsil ettiler

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kahramanmaraş Kültür Tarih Araştırma ve Geliştirme Derneği tarafından ‘Tolgadirliler (Dulkadirliler) Türkmen Toyu’ düzenlendi. Etkinlikte Kırıkkale’yi Dulkadiroğulları (Erkoç’lar) Kültür, Sanat, Tarih, Turizm ve Sosyal Yardımlaşma Derneği yönetimi ve üyeleri temsil etti.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Sütçü İmam Üniversitesi’ndeki toy etkinliğine başta Kırıkkale olmak üzere çevre illerden Yörük Türkmenleri ve kentte bulunan Yörükler katıldı. Toy etkinliği, mehter gösterisiyle başladı ardından güreş, atıcılık, atlı binicilik, okçuluk gibi spor dalları ile katılımcılara çeşitli gösteriler yapıldı. Yapılan toya Kırıkkale’den geniş katılım gerçekleşti. Toy etkinliğine özellikle Çekya, Bosna Herkes, Makedonya, Gürcistan, Tunus ve Özbekistan gibi ülkelerden Türkiye’de gönüllü eğitim veren öğrenciler de katıldı. Öğrenciler davul zurna eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendi. Etkinlik bir birinden renkli görüntülere sahne oldu.

KIRIKKALE’DEN YOĞUN KATILIM

Kırıkkale Keskin İlçesi Gazibeyli Köyü, Dulkadiroğulları (Erkoç’lar) Kültür, Sanat, Tarih, Turizm ve Sosyal Yardımlaşma Derneği yöneticileri ve üyeleri toy’da Kırıkkale’yi temsil etti. Kırıkkale Dulkadiroğulları Derneği Başkanı Cengiz Erkoç “Kahramanmaraş da düzenlenen Tolkadirliler (Dulkadirliler) Türkmen toyuna katılarak Kırıkkale’mizi güzel bir şekilde temsil ettik. Bu toyu düzenleyen Ali Gemçi başkanıma ve yönetim kuruluna emeği geçenlere bizimle gelerek toya katılan tüm akrabalarıma, dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Toyumuz için Kırıkkale Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı tarafından Kahramanmaraş Belediyesine gönderilen plaketi de yerine ulaştırdık. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

DULKADİROĞULLARI BEYLİĞİ

Yapılan gösteriler öncesi katılımcılara hitap eden Maksat-Der Başkanı Ali Gemci, “Türkmenler 752 yılında ilk defa Anadolu’ya geldiklerinde Maraş’a yerleştirildi çünkü buralar avasım bölgeleriydi. Bugün burada çok önemli bir toy düzenleyerek gelenek ve göreneklerimizi hatırlamaya, yaşatmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı. Dulkadiroğlu Beyliği ve yörede bulunan tarihi eserlerin tanıtımına katkı sunmaya devam edeceklerini söyleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, “Dulkadiroğulları Kahramanmaraş’ımızda, çok büyük medeniyet izleri bırakan bir beylikti. Bizler de bu eserlerimizi yenileyerek ve gün yüzüne yeniden çıkararak, Dulkadiroğlu’nun tanıtımı adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x