Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Kırıkkale turizm alanında çok büyük bir atılım yapacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Daha yaşanabilir bir Kırıkkale için halkın nefes alabileceği alanların yapılması için kış aylarında yatırımların startını veren Vali Yunus Sezer, söz konusu projeleri gazetecilerle birlikte gezerek son durumu hakkında bilgiler verdi. Vali Sezer, “Kırıkkale’nin özellikle İç Anadolu’da turizm alanında çok büyük bir atılım yapacağına inanıyorum” diye konuştu.

 

VALİ SEZER, PROJELERİ GAZETECİLERLE BİRLİKTE İNCELEDİ

Göreve başlar başlamaz kentin genel bir fotoğrafını çekerek kolları sıvayan Vali Yunus Sezer, devletin kendi imkanları dahilinde bir çok önemli projeyi Kırıkkale ve halkına kazandırıyor.  Halkın nefes alabileceği alanların yapılması için kış aylarında projelerin startını veren Vali Yunus Sezer, söz konusu yatırımları gazetecilerle birlikte gezerek son durumu hakkında bilgiler verdi. Ballıbaba Türbesi, Lavanta Vadisi, Macera Adası, Yeşil Vadi, Oba Köy, Trafik Çocuk Parkı, Çeşnigir Kanyonu projeleri başta olmak üzere gazetecilerle birlikte ilçeleri ziyaret eden Vali Sezer,  “Bunların hepsi bir bütünün parçası. Bütünün parçaları tamamlandığında inşallah Kırıkkale’nin özellikle İç Anadolu’da turizm alanında çok büyük bir atılım yapacağına inanıyorum. Çünkü doğal kaynaklarımız ve imkanlarımız da var.”dedi.

 

BURADA YATAN İNSANLARA VEFA BORCUMUZ VAR

Vali Sezer, ilk olarak Balışeyh’te bulunan ve ilçenin sembolü olan Anadolu Selçuklularına ait Ballı Baba Cami’sinin yanında yer alan Ballı Baba Türbesi’ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi. Sezer, “Dışardan da bakıldığı zaman Bitlis Ahlat’taki gibi taş mezarlar yapacağız. Güzel bir şekilde hepsini ihya edip ayağa kaldırmak lazım. Çünkü bakımsızlıktan dolayı bir sıkıntı var. Burası da Kırıkkale’nin çok eski bir tarihi var burada. Burası bittikten sonra da peyzaj çalışmaları başlayacak. İnşallah burası hem Kırıkkale’nin hem de Balışeyh’in yüz akı olacak. Bundan ziyade burada yatan insanlara vefa borcumuz var. En iyi şekilde yaşatmamız gerekiyor. Mayıs sonuna kadar tamamını bitireceğiz.”dedi.

 

İNSANLARIMIZ MİS KOKAN ÇİÇEKLER İÇİNDE YÜRÜYÜŞ YAPACAK

Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Sezer, daha sonra yine Balışeyh ilçesinde oluşturulan Lavanta Vadisi’ni ziyaret etti. Sezer, burada Şehit Polis Bekir Ferhat Kaya’nın ailesi tarafından yaptırılan mescit ve şadırvanda incelemelerde bulundu. Lavanta Vadisi’nin Kırıkkale ve Balışeyh’e değer katacak bir proje olduğunu ifade eden Vali Sezer, “Burası da artık canlanmaya başlamış. 33 bin kök lavantamız var. Yel değirmeni ve yürüyüş yollarımız olacak. İnsanlarımız hem güzel kokular içinde hem de güzel çiçekler içerisinde yürüyüşler yapacaklar. Çay bahçesinde çaylarını içecekler, köylü pazarında da yöresel ürünlerle buluşacaklar. Hem şehidimizin ismi yaşatılacak hem de lavanta çiçekleri içinde güzel zaman geçirecekler. Burası da bu ay içinde tamamlanacak.”diye konuştu.

 

OBA KÖY’DE ÇOCUKLARINIZLA ÇİLEK TOPLAYACAKSINIZ

Gazetecilerin bulunduğu minibüse binen Vali Sezer, daha sonra sırasıyla Oba Köy, Yeşil Vadi Projesi, Macera Adası ve Trafik Eğitim Parkı’nı ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ziyaretlerde sürekli gazetecilere bilgiler aktaran Vali Sezer, “Oba Köy için 100-150 metrelik bir alanımız var. Burada kendi bahçıvanlarımız çalışacak. Projelerimizin hepsi istihdam amaçlı. Vatandaşlarımız hafta sonunda çocuklarıyla gelerek bahçelerden çilek ve üzüm toplayabilecekler.”dedi.

 

TÜRKİYE’NİN EN UZUN BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLUNU YAPIYORUZ

Yeşil Vadi Projesi’nin uygulandığı alanda da incelemelerde bulunan Vali Sezer, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yerlerdeki çitleri kaldıracağız. Nehir boyunca bisiklet yolları, yürüyüş alanları ve rekreasyon alanlarıyla birlikte vitamin barlar olacak. Karşı tarafta güzel bir restoran yapıyoruz. Bu yol karşı tarafla beraber Oba’ya kadar 22 kilometre Türkiye’nin en uzun bisiklet ve yürüyüş yolunu yapıyoruz. Bunun projesi bitti. Derede biriken pislikleri temizliyoruz. Yakında üst yapı ekibimiz girecek. Yahşihan köprüsüne kadar projelendirdik. Güvenliğimizle birlikte burada golf arabaları olacak. Gezdiğiniz her yerin bir marka değeri olacak. Buraya tehlikeli insanların girmesini istemiyoruz, vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte güven içinde zaman geçirmelerini istiyoruz. Projelerimizi kamu kaynaklarını etkin ve verimli bir şekilde kullanarak gerçekleştiriyoruz.”dedi.

 

YÖRESEL ÜRÜN PAKETLEME VE SATIŞ OFİSİ

Yahşihan-Irmak köyüne gençler için aktif zamanlarını değerlendirebilecekleri ‘Macera Adası’ yapılacağını, ayrıca mevcut İzcilik ve Kamp Merkezi’nin de yenileneceğini söyleyen Vali Yunus Sezer, atıl durumda bulunan binalardan birinde de yöresel ürün paketleme ve satış ofisi oluşturulacağını söyledi. Projeyle birlikte köylülerin teşvik edileceğini ifade eden Vali Sezer,  “Yöresel ürünlerin işlenip, paketlenerek belli bir marka altında satışa sunulacağı bir alan oluşturuyoruz. Burada 40-50 kadınımız çalışacak. Biz burada köylerde yaşayan kadınlarımızı harekete geçireceğiz. Köylerden günlük 10 bin gezen tavuk yumurtası, eriştesi, bulguru, üzümü yaklaşık 20 çeşit ürünümüz var. Bunu 1-2 yıl sürdürerek daha sonra özel sektöre bırakacağız. Biz tamamen köylüleri teşvik ederek harekete geçireceğiz ve insanlarımızın değerlerinin farkına varması sağlayacağız.”diye konuştu.

 

ÇOCUKLARIMIZ UYGULAMALI TRAFİK EĞİTİMİ ALACAK

Bahşili ilçesi girişinde 15 dönümlük alanda kurulan Trafik Eğitim Parkı çalışmasının da son aşamaya geldiğini anlatan Sezer, “Şu anda vatandaşlarımız ziyaret edebiliyor. Kısa süre içerisinde de resmi açılışını gerçekleştireceğiz. Proje tamamen çocuklara hitap edecek. İtfaiye, hastane, otobüs durakları, üst geçitler ve tüm trafik işaretlerinin olduğu minik bir şehir kurduk. Çocuklarımız burada uygulamalı trafik eğitimi alacak.”dedi.

 

KIRIKKALE VE ÜLKEMİZE GÜZEL BİR MEKAN KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ

Son olarak Sezer, Keskin ilçesine bağlı Köprüköy’de çalışmaları devam eden “Çeşnigir Kanyonu Projesi”ndeki çalışmaları inceledi. Sezer, burada yaptığı açıklamada, Kırıkkale’nin tarihi güzelliklerini ve turizmle ilgili değerlerini yerinde görme fırsatı bulduklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Bunların hepsi bir bütünün parçası. Bütünün parçaları tamamlandığında inşallah Kırıkkale’nin özellikle İç Anadolu’da turizm alanında çok büyük bir atılım yapacağına inanıyorum. Çünkü doğal kaynaklarımız ve imkanlarımız da var. ‘Çeşnigir Kanyonu Projesi’nde sahil düzenlemesi dediğimiz alan taş tahkimatı ve göletteki temizlikle birlikte tamamlandı. Köprünün ışıklandırılması ve meydan düzenlemesi yapılacak. Kanyon boyunca yürüyüş alanları, seyir terasları ve tekne gezileriyle burası hoşça vakit geçirebileceğimiz bir mekan olacak. Hem tarihi değerlerimiz ihya ediyoruz hem de Kırıkkale ve ülkemize güzel bir mekan kazandırmış olacağız. Buranın yüzde 90’ına yakını bu yıl tamamlanacak. Şu anda seyir terası ilanına çıktık. Yeşil Vadi Projesi de diğer projelerle entegre olacak. Irmak köyü alanından başlayıp Oba Köy olarak yapımı devam eden alanda son bulacak. Türkiye’nin en uzun doğal yürüme ve bisiklet parkurlarından biri yapılacak. Parkur boyunca dinlenme ve hobi spor alanları planlanıyor.”

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x