Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimKırıkkale

Kırıkkale Üniversitesi Senato üyeleri faaliyetleri değerlendirdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Genişletilmiş Senatosu, yılın son toplantısını Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan başkanlığında yaptı. Merkezi Derslikler binasında yapılan toplantıda, Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal katkı alanları başta olmak üzere Üniversitenin 2023 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, senato üyeleri gelecek yıl hedef ve planları hakkında düşüncelerini paylaştı.

SOSYALFEST SUNUMU YAPILDI

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan başkanlığında yapılan toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci ve senato üyeleri katıldı. Toplantı, Genel Sekreter Evci’nin Karabük Üniversitesi öncülüğünde yapılan, sosyal bilimler alanında Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası festivali olan Sosyal Bilimler Festivali (SOSYALFEST) hakkında yaptığı bilgilendirme sunumu ile başladı. Evci, SOSYALFEST Üniversite öğrencileri kategorisinde yer alan Türkiye Yüzyılı Vizyonu Sosyal Model Tasarım Yarışması, Engelsiz Yaşam Sosyal Model Tasarım Yarışması, Şiddetin Azaltılması Sosyal Model Tasarım Yarışması, Ekolojik Yaşam Sosyal Model Tasarım Yarışması ve İktisadi Kalkınma Sosyal Model Tasarım Yarışması hakkında senato üyelerine bilgi verdi.

PROJELER ÖĞRENCİLERE KATKI SUNUYOR

Toplantıda konuşan Rektör Aslan, Üniversitenin kurumsal paydaş olarak SOSYALFEST’e yapabileceği katkılar üzerine senato üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu. TÜBİTAK projelerinde olduğu gibi SOSYALFEST’e de öğrencilerin yoğun katılımını beklediğini belirten Rektör Aslan, proje bazlı faaliyetler içerisinde yer almanın öğrencilere mesleki ve akademik anlamda önemli katkıları olacağını ve bu konuda öğrencilerin farkındalığının artırılmasının gerektiğini söyledi. Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal katkı alanları başta olmak üzere Üniversitenin 2023 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği toplantıda, senato üyeleri gelecek yıl hedef ve planları hakkında düşüncelerini paylaştı. Toplantıda ayrıca Rektör-Öğrenci Buluşması’nda öğrencilerin dile getirdiği şikayet ve istekler, ilgili senato üyelerine iletilerek şikayetlerin çözüme kavuşması ve isteklerin yerine getirilmesi hususunda yapılabilecekler görüşüldü.
Haber: Tahir Erdem

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu