Eğitim

Kırıkkale Üniversitesi Yurt Dışı Anlaşma ve Projelerini Artırarak Devam Ettiriyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çekinkaya ve Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, Amerika Birleşik Devletleri’nde ikili iş birliği anlaşmamız bulunan Southern Üniversitesi’ni ziyaret etti.

HABER: YAKUP ÖZCAN 

Sıcak ve samimi bir kahvaltı ile başlayan Southern Üniversitesi ziyareti, Southern Üniversitesi mezunlarının yeniden bir araya geldiği Home Coming (Eve Dönüş) haftası etkinlikleri açılış töreni ile devam etti.

Home Coming açılış töreni sonrasında Southern Üniversitesi Fen ve Mühendislik Fakültesi’nde düzenlenen seminerde, Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, Kırıkkale Üniversitesi ve Kırıkkale hakkında bilgi verirken, İBTAV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya, Prof. Dr. Fuat Sezgin’i ve eserlerini, İBTAV’ın çalışmalarını anlattı. İslam Medeniyeti’nin dünya medeniyetine katkıları hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Ersan Aslan, batı dünyasının karanlık çağ olarak adlandırdığı, batılı bilim tarihçilerinin yok saydığı 850 yıllık Türk-İslam Tarihi’nin altın yıllarını örnekleri ile anlattı.

Seminerde Southern Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Patrick Mensah ve Prof. Dr. Michael Stubblefield, Dolores Margaret Richard Spikes Honors College Dekanı Prof. Dr. Karen E. Crosby, Southern Üniversitesi ile Kırıkkale Üniversitesi arasında ikili iş birliği kapsamında gerçekleştirilebilecek çalışma alanlarıyla ilgili Rektör Aslan ile görüş alışverişinde bulundu. Seminer katılımcıların soru ve cevaplarıyla sona erdi. Seminerin sonrasında Southern Üniversitesi Fen ve Mühendislik Fakültesi’ni yetkililer ile birlikte gezildi ve fakültede yapılan çalışmalar hakkında bilgi alındı.

Ziyaret programı, Southern Üniversitesi Donald C. Wade House’da düzenlenen resepsiyonla devam etti. Resepsiyona Southern Üniversitesi Başkanı Dennis J. Shields, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Southern Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Luria Young, İBTAV Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya, 11 yıldır Üniversitemiz ile Southern Üniversitesi arasındaki ilişkilerin yapıcı ve sonuç odaklı gitmesini sağlayan ve şehrimizi de ziyaret eden Louisiana Eyaleti Milletvekili ve Uluslararası Ofis Dekanı Prof. Dr. Barbara Carpenter, Üniversitemiz Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, rektör yardımcıları, dekanlar ve bölüm başkanları katıldı. Southern Üniversitesi ziyareti Kırıkkale Üniversitesi ile yapılan ikili iş birliğinin önümüzdeki 5 yıl için yenilenmesi ve İBTAV ile yeni iş birliği anlaşması imzalanması ile sona erdi.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Southern Üniversitesi Başkanı Dennis J. Shields’e usturlab, Southern Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Luria Young’a şehrimizin sembollerinden Çeşnigir Köprüsü’nün resmedildiği çini tablo hediye etti.

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu