Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaşam

Kırıkkale’de 17 Hafız İçin icazet merasimi

Geylani Erkek Hafızlık Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan 17 öğrenci için Nur Camii’nde Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

KURAN-I KERİM’İ ZİHİNLERİNE KAZIDILAR
Nur Camii’nde düzenlenen Hafızlık İcazet Merasi Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Dünya Birincisi Ali Tel’in Kuran-I Kerim ziyafetiyle başladı.  Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şahin Yıldırım, “Kırıkkale olarak tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Kırıkkalemizin tarihinde hafızlığını tamamlamış belgelerini almış 17 körpe yavrumuzun başından sonuna birkaç yıl zamanlarını vererek ezberledikleri Kuran-ı Kerim’in bugün taçlandığı gün. Bugün bizim rabbimizin yeryüzüne en değerli varlık olarak gönderdiği ve halifesine emanet ettiği Kuran-ı Kerim’i zihnine kazıyan ve bu zihninde kazımış olduğu Kuran-ı Kerim’i etrafına ve hatta bütün insanlığa hizmet olarak sunmak için hayata adım atan gençlerimizin sevincini paylaşmak üzere bir aradayız. Bugün bizim din hizmeti olarak yürütmüş olduğumuz dini, ahlaki ve bütün konularda bizlere verilmiş görevi icra etmiş olduğumuz en değerli görevlerden birisi. Allah’ın ipine sımsıkı sarılın diye bizlere emanet ettiği Kuran’a sahip çıkıldığını tekrar bir daha rabbimizin evinde bizler şahit oluyoruz.”

BU MİLLET KENDİSİ AÇ KALMIŞTIR MEHMETÇİĞİNİ, AÇ BIRAKMAMIŞTIR
Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Sultan Alparslan ile 1071 yılında Anadolu topraklarına geldiğimiz günden bu yana hiç bir zaman Kur’an’dan ayrı yaşamadıklarını belirterek,  “Osmanlının kuruluşundaki Osman beyin hayatının merkezine Kur’an-ı ve Hazreti Peygamberin sünnetini koyan bir anlayış ile başladığımız günden bugüne kadar 6,5 asırlık Osmanlı Devleti ve 100 seneye yaklaşan Türkiye Cumhuriyetinde gördüğümüz bir gerçek var ki bu milletin gönlünde ve sevdasında Kur’an diye bir aşk var. Allah o Kur’an’a bağlananları hiç bir zaman yalnız bırakmadı. Çok zor, acı ve sıkıntılı günler gördük. Bu millet en zor gününde bile kendisi aç kalmıştır mehmetçiğini, aç bırakmamıştır. Bu millet kendisi aç kaldığı dönemde bile hocanın hakkını vererek hoca hakkı denen bir ücretle camisini imamsız bırakmamıştır. İnsanımız aç kalmış, zor durumlarda kalmış ancak bu topraklarda hafız eksik olmamıştır.”

KUR’AN’A HİZMET BU MİLLETİN SİGORTASI VE GARANTİSİDİRTürki
ye’de yaklaşık 25 bin civarında Kur’an kursu olduğunu ifade eden Albayrak, Allah’a ham dolsun şuan da toplumun her yerinde manevi anlamda bakıma ihtiyacı olan her kese ulaştık. Devlet imkanlarımız çok güzel artık. Buna şükretmemiz lazım. Biz 28 Şubat’ı yaşadık. Bugün bu hizmeti veren kursumuzun o dönemlerde fetrete uğradığını da biliyoruz. 6 bin Kur’an kursumuzun bir, iki yılda bine kadar düştüğünü de biliyoruz. Türkiye genelinde 25 bine varan kurslarımızda, Allah’a ham dolsun 2017 yılında 8 bin civarında kardeşimiz hafızlık belgesi aldı. Bu Allah’ın bir lütfudur. Kur’an’a hizmet bu milletin, devletin sigortası ve garantisidir. Bu Kur’anlar okunduğu sürece, bu milletin gönülleri imansız, camileri cemaatsiz, minareleri ezansız, gök kubbesi al bayraksız kalmayacak inşallah.”dedi.

HAFIZLIK BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ
Tören sonunda hafız öğrencilerinden Kuran- Kerim ziyafeti sunuldu. Öğle namazına rastlayan etkinliğin devamında 2015 Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Dünya Birincisi Alpcan Çelik tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti sunuldu. Törende 17 hafıza belgeleri törenle takdim edildi.  Program hediyelerin sunumu, dua ve ikram ile sona erdi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x