Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kırıkkale’de asayiş denetimler arttı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, göreve geldiği günden bugüne kadar ilimizde devam eden asayiş hakkında bilgiler verdi. Kırıkkale’de uyumlu bir havanın olduğunu söyleyen Vali Haktankaçmaz, asayiş denetimlerinin de arttığını ifade etti.

GAZETECİLİK ÇOK SAYGIDEĞER BİR İŞ
Vali M. İlker Haktankaçmaz ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla Polisevi’nde yerel ve ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Vali Haktankaçmaz, “Hepinizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutlarım. Yaptığınız iş zor iş. Gazetecilik çok saygıdeğer bir iş. Hepinize yaptığınız çalışmalardan dolayı başarılar dilerim”

GAZETECİLER GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR
“Gazetecilik mesleği çok zor mesleklerden birisi. Halkı bilinçlendirmek ve vatandaş ile bürokratlar arasında köprü görevini yerine getiren gazeteciler gece gündüz çalışıyor. Bu mesleğin önünde ve arkasında olanlar var. Biz elimize bir haber alıp okuyoruz ya da izliyoruz ama o haber o safhaya gelene kadar kimlerin ellerinden geçiyor, ne emekler var, kim bilir ne tehlikelerden geçiyorlar”

ELBETTE Kİ ELEŞTİRİLER OLACAK
“Biz bunların pek farkında değiliz. Yapılan pek çok haber insanların hayatlarını değiştirebiliyorsunuz. Yapılan haberlerinizden bizler bir şeyler öğrenmeliyiz. Elbette ki eleştiriler olacak. Yapılan haberler iyi de olsa eleştiride olsa bir şeyler öğrenmeliyiz. Tabii insanoğlu pek eleştiriye açık olmadığı için kabullenemiyoruz. Bu duygularla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü kutluyorum”

ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR
15 Temmuz akşamı darbe girişimi ile karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Haktankaçmaz, “15 Temmuz’un ardından hem ilde hem de ülke olarak önceliklerimiz çok değişti. 15 Temmuz öncesinde üst sıralara koyduğumuz şeyler 15 Temmuz’dan sonra geri planlara düştü. Öylede olması gerekiyordu. O akşam ki mücadele ve ondan sonraki süreç çok önemliydi. Hain darbe girişimi üstesinden gelindi. FETÖ ile mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ediyor”

MÜCADELELER DÜN NASILSA BUGÜNDE DEVAM EDECEK
Kırıkkale genelinde çok ciddi çalışmaların olduğunu dile getiren Haktankaçmaz, “Kırıkkale’de İl İmamı olduğu değerlendirilen iki şahsın ve yine Burdur’da İl İmam Yardımcısı olacağı değerlendirilen bir şahsın yakalanması sağlandı. 15 Temmuz’dan bugüne kadar 550 kişi hakkında adli işlem yapıldı. 550 kişinin arasında kamu görevlileri olanlarda var. Görevlerden ihraç edilenler ve halen açıkta olan kişiler var. İlimizde FETÖ ile yapılan mücadele dün nasılsa bugünde devam edecek”

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE
Kırıkkale’nin kavşak noktasında olduğunu ifade eden Haktankaçmaz, “Bunun getirdiği avantajlarla birlikte sorumluluklarda var. Uyuşturucu ile mücadele önemli bir konu. Uyuşturucu ticaretinin önlenmesi için elimizden geleni yapıyoruz. 2016 yılı içerisinde 217 olay gerçekleşti. Uyuşturucu ile mücadele konusunda iyi yolda ilerliyoruz”

522 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI
Yıl uygulamaları tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de devam ettiğini söyleyen Haktankaçmaz, “24 saat yol arama ve kontrol noktalarında arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. 2016 yılında toplam 109 bin 217 araç durdurularak kontrol edildi. 291 bin 368 şahsında kimliği sorgulandı. Sonuç itibariyle 522 aranan şahıs yakalandı”

DENETİMLER ARTTI
Asayiş çalışmaları kapsamında ilimizde Emniyet ve Jandarma Bölgesinde yapılan Huzur Uygulamaları çerçevesinde toplam 8 bin 073 asayiş olayı gerçekleştirildi. Bu uygulamalarda 8 bin 779 kişi asayiş olaylarından dolayı işlem yapıldı. Rutin huzur uygulamalarında bin 35 aranan şahıs ele geçirildi. Yollardaki kış şartları dolayısıyla trafik denetimleri aralıksız devam ediyor. Ankara – Kırıkkale arası taşımacılık yapan araçlarla ilgili şikâyetler geliyor. Bizlerde denetimlerimizi artırdık” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x