Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

Kırıkkale’de başarının adresi ABC

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

 

 

 

GÜLEÇ “KIRIKKALE İÇİNDE AÇIKLANAN SONUÇLARDA İL BİRİNCİSİ VE İL İKİNCİSİ OLARAK BELİRTİLEN DERECELER ASLINDA YKS SINAVININ İLK BASAMAĞI OLAN TYT SINAVI İÇİN GEÇERLİDİR. ABC EĞİTİM KURUMLARI OLARAK AÇIKLADIĞIMIZ SONUÇLAR YKS SINAVINI AYT SONUÇLARINA GÖRE YAPILMIŞTIR” DEDİ.

 

Kırıkkale’de 28 yıldır çok sayıda eğitim başarısına imza atan Özel ABC Eğitim Kurumları, LGS sınavındaki başarısından sonra 2018 YKS sonuçlarına göre Kırıkkale il birincisi olmuştur. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Güleç, düzenlediği basın toplantısında ABC Eğitim Kurumlarının başarının değişmeyen tek adresi olduğuna dikkat çekti.

 

LGS’DEN SONRA YKS SONUÇLARINDA BAŞARI

30 Temmuz’da açıklanan Lise Giriş Sınavı (LGS) sonuçlarına göre toplamda 88 öğrenciden 36’sının Fen Liselerine yerleştiğini belirten Güleç, “LGS’de başarı oranı % 42. Ayrıca toplamda 88 öğrencimizin 84’ü yerleşerek genel yerleştirme de % 96 gibi bir oran yakalayarak hem Fen liselerine yerleştirme oranı hem de genel yerleştirme oranında Kırıkkale İl 1’incisi olduk” ifadelerine yer verdi. Güleç “Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) TYT-AYT 31 Temmuz’da açıklandı. Açıklanan sınav sonuçlarına göre ABC Eğitim Kurumlarında ilk 1000’de 4, ilk 5000’de 16, ilk on binde 28,  ilk Yirmi binde 43 öğrenci çıkararak bir rekora daha imza attık. ABC Eğitim Kurumları sınavlar değişse de başarının asla değişmeyeceği adres oldu. Değişen sınav sistemi olan YKS’de öğrencilerimiz üstün bir başarıya imza attı. Kurulduğu yıllardan bu yana geçen süre içinde eğitim hayatında sürekli başarılarla gündeme geldik”

 

KİTLESEL BAŞARIDA BİRİNCİ OLDU

“28 yıllık bilgi birikimimizle ABC Eğitim Kurumları olarak yolumuza devam edeceğiz. Ülkemizin eğitimine katkı sunmaya, eğitimdeki bilgi birikimimizi bütün öğrencilerimize ulaştırmaya çalışacağız. Öğrencilerimizden Özel Güleç ABC Fen Lisesi öğrencisi Haydar Baş Sayısal puan türünde Türkiye 207.si olarak Kırıkkale il 1.si oldu. ABC Özel Öğretim Kurs öğrencisi Esma Kübra Barışçıl Sayısal puan türünde Türkiye 376.sı olarak Kırıkkale il 2.si oldu. ABC Eğitim Kurumları öğrencilerinin %98’i 180 ve üzeri puan alarak Kırıkkale’de kitlesel başarıda da birinci oldu”

 

AYT SONUÇLARINA GÖRE BAŞARI

“En başından bir plan koyduk önümüze ve o plan dahilinde öğrencilerimizle çalıştık. 3 farklı yayınla donattığımız öğrencilerimize her hafta farklı yayınlara ait toplam 70 adet deneme sınavları yaptık. Başarıları için eksik olduğu noktalarda bireysel etütlerle destekleyerek öğrencilerimizi yakından takip ettik. Çok mutluyuz, emeğimizin karşılığını aldık. Bu başarıda emeği geçen başta öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyorum. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve idari kadromuza da teşekkür ederim. Farklı bir konuya daha dikkat çekmek istiyorum. Kırıkkale içinde açıklanan sonuçlarda il birincisi ve il ikincisi olarak belirtilen dereceler aslında YKS sınavının ilk basamağı olan TYT sınavı için geçerlidir. ABC Eğitim Kurumları olarak açıkladığımız sonuçlar YKS sınavını AYT sonuçlarına göre yapılmıştır” dedi.

 

GÜÇLÜ, TECRÜBELİ EĞİTİM KADROSU

ABC Eğitim Kurumları Kurucusu Sibel Güleç ise “Bu başarı bütünsel bir başarıdır. Bunun altında deneme sınavı sonuçlarına göre bireysel etütler, psikolog aracılığı ile hedefe odaklandırma, sürekli takip ve inanmışlık vardır. Kurum olarak toplumun her kademesi için faydalı bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktayız.  Bu bireylerin araştırmacı, sorgulayıcı, vizyon sahibi düşünen, hayal kuran bu hayallerini gerçekleştirme uğruna çabalayan bireyler olması için bizler üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Başarının bir bütün olması gerekliliğine inancımızdan hareketle öğrencilerimizi en üst seviyede donatmayı amaç edindik. Okullarımızda ve Özel Öğretim Kurslarımızdaki gerek fiziki şartlarla gerekse güçlü, tecrübeli eğitim kadromuzla süregelen başarının tesadüf olmadığını göstermiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x