Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kırıkkale’de Egzoz emisyon ölçümleri yapıldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri 2019 yılı çalışmaları kapsamında trafikte seyreden araçlara Egzoz gazı emisyon ölçümü gerçekleştirdi. Şehrin değişik noktalarında konuşlanan seyyar Egzoz Emisyon Ölçüm aracıyla trafikte seyreden araçlarda ölçümler yapan ekipler, sürücülere uyarılarda bulundu.

DENETİMLER YAPILDI

Kırıkkale’de periyodik olarak trafikte seyreden araçların ve Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm İstasyonlarının denetim ve kontrolleri devam ediyor. Kırıkkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri, İl merkezinde ve İlçelerde Jandarma trafik ve trafik polisleri ile birlikte araçların egzoz emisyon raporlarının kontrolleri ve egzoz emisyon ölçümlerini gerçekleştiriyor. Önceki gün Yahşihan Yenişehir kavşağında konuşlanan ekipler, güzergahtan geçen araçları durdurarak araçlarda egzoz emisyonu denetimleri yaptı.

UYMAYANLARA PARA CEZASI

Kırıkkale’de sürücüleri uyarın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne bağlı ekipleri “Çevre Kanunu kapsamında motorlu taşıt sahipleri egzoz emisyonlarının yönetmelikle belirlenen standartlara uygunluğunu belgelemek üzere egzoz emisyon ölçümü yaptırmak zorundadır. Çevre Kanunu’nun 20’nci maddesi kapsamında egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine 1.546 TL, standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahiplerine ise 3.093 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca, emisyon kontrol sistemleri (katalitik dönüştürücü, partikül filtre vb.) çalışmayan veya devre dışı bırakılan taşıtlar için 1.546 TL idari para cezası uygulanmaktadır” ifadesini kullanarak sürücüleri uyardı.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x