Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

KIRIKKALE’DE İTTİFAK YOK

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

CHP-İYİ Parti Kırıkkale’de anlaşamadı, kendi adaylarıyla yola devam kararı aldı

24 Haziran genel seçimlerinde ittifak yaparak Kırıkkale’den bir milletvekili çıkartan CHP-İYİ Parti ittifakı, yaklaşan 31 Mart yerel seçimleri konusunda anlaşamadı. İYİ Parti kendi adayını belirlerken, CHP kendi adayıyla yola devam etme kararı aldı. CHP Milletvekili Ahmet Önal ve İYİ Parti İl Başkanı Bülent Altınışık birer açıklama yaparak Kırıkkale’de ittifak olmadığını duyurdu.

KENDİ ADAYLARIYLA YOLA DEVAM KARARI

Yaklaşan 31 Mart yerel yönetimler seçimleri öncesinde CHP ve İYİ Parti arasında sürdürülen ittifak görüşmelerinde Kırıkkale kapsam dışı kaldı. Özellikle büyükşehirler olmak üzere bazı noktalarda anlaşmaya varan CHP ve İYİ Parti Kırıkkale’de bir anlaşmaya varamazken, her iki parti de Kırıkkale’de kendi adaylarıyla yola devam kararı aldı. Bu kararın ardından hızlı davranan İYİ Parti Kırıkkale Belediye Başkan adayını belirlerken, CHP aday adaylarıyla bir araya gelerek aday belirleme sürecini hızlandırdı. CHP ile İYİ Parti arasında Kırıkkale’nin de masada olduğu bir süreci atlattıklarına dikkat çeken CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal “Genel Merkezimize, fikirlerimizi söyledik, ama ittifak yapılmasa da biz kendi adayımızla yolumuza devam ederiz dedik.  Genel Merkezimiz de hem Türkiye çapında, hem de Kırıkkale’den giden görüşler kapsamında ittifak görüşmeleri yaptı. Ama sanıyorum İYİ Parti ile Kırıkkale konusunda anlaşamadı” diye konuştu.

3 TANE ADAY ADAYIMIZ VAR

Önal açıklamasının devamında ise “Kırıkkale özelinde İYİ Partiyle anlaşılamadığını genel merkezimiz duyurdu. Zaten bizim 3 tane aday adayı müracaatımız var. Siz aday adayınızı çıkartın yolunuza devam edin dendi. Genel Merkezimizin görüşü bizim için emirdir. Bizde aday adaylarımızla toplantı yapıp adayımızı belirleyeceğiz ve yolumuza devam edeceğiz. 24 Haziran seçimlerinden sonra partimizin Kırıkkale’de yukarıya doğru bir ivmesi var. Bunu her yerde görüyoruz. Partimiz burada iktidar partisi karşısında adres olabilecek tek parti. O yüzden bizde adayımızla, adayımızın arkasında örgütümüzle teşkilatımızla kapı kapı, sokak sokak, çalışmamıza devam edeceğiz. Nasıl genel seçimlerde iktidar partisine gerekli dersi ve cevabı vermişsek 31 Mart genel seçimlerinde gerekli cevabı vereceğiz” ifadesini kullandı.

İYİ PARTİ ADAYINI BELİRLEDİ

İYİ Parti İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık’ta anlaşmanın sağlanamadığını kendi adaylarını belirlediklerini duyurdu. Altınışık, İYİ Parti’nin Kırıkkale Belediye Başkan adayının Mahir Yılmaz olduğunu açıkladı. 24 Haziran seçimlerinde arzuladıkları sonucu alamadıklarını ancak, siyaset iddia işi olduğunu söyleyen İl Başkanı Altınışık “Gün itibariyle adayımız kesinleşti. Partimizin Kırıkkale Belediye Başkan adayı Mahir Yılmaz’dır. 31 Mart’ta İYİ Parti olarak Kırıkkale Belediyesini teslim alacağız. Yıllardır ihmal edilen Kırıkkale’yi hizmet edeceğiz. 31 mart seçimlerinin şimdiden ülkemize, Kırıkkale’mize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x