Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GenelManşetYaşam

KIRIKKALE BASINI USTASINI KAYBETTİ…

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale basın camiasının duayen gazetecisi DHA Muhabiri Erhan Göğem 70 yaşında hayata gözlerini yumdu.

 

SON ANA KADAR FOTOĞRAF MAKİNASINI BIRAKMADI

‘Türkiye’nin neresine giderseniz gidin Kırıkkale’de gazeteciyim dediğiniz de kuşkusuz ki herkes size Erhan Göğem’i tanıyor musun? diye mutlaka sorar. Kırıkkale’de ve Türkiye’de gazetecilik adına önemli izler bırakan usta gazeteci DHA Muhabiri Erhan Göğem sabaha karşı hayata gözlerini  yumdu. Bir süredir kanser tedavisi gören ve bu süreçte rahatsızlığına rağmen fotoğraf makinasını bırakmayarak son ana kadar ‘Ben Gazeteciyim! diyebilen bir üstadı yitirdi Kırıkkale. Evli ve 2 çocuk babası olan Göğem rahatsızlanarak kaldırıldığı Yüksek İhtisas Hastanesi’nde  sabaha karşı hayata veda etti.

 

ÖNEMLİ HABERLERİN ADAMI OLMUŞTU

Gazetecilik mesleğine 1973 yılında Hürriyet Haber Ajansı’nda başlayan Göğem, Milliyet Haber Ajansı ve DHA’da çalışmaya devam etti. Yerel gazetelerde de muhabirlik yapan Erhan Göğem, bir dönem Kırıkkalespor’da amatör olarak top koşturdu. Meslek aşkıyla hayata tutunan Erhan Göğem, son anına kadar muhabirlik yapmaya devam etti. Hastalığına rağmen Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri ulusal medyaya taşımaya devam eden Erhan Göğem,  1980 yılında Keskin’in Danacıobası Köyünde 97 kişinin can verdiği faciayı ve Makina Kimya Endüstrisi mühimmat fabrikasında 3 Temmuz 1997 tarihinde meydana gelen 2 kişinin öldüğü 50 kişinin yaralandığı patlamayı da ilk duyuran gazeteci oldu.

 

GÖĞEM’E 45’İNCİ YIL ÖDÜLÜ

Kırıkkale Medya ve Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilik mesleğinde 45 yılı geride bırakan Erhan Göğem’e geçen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde onur ödülü verdi. Burada konuşan Göğem, “Allah sağlık verdiği müddetçe görevimin başında olacağım. Tarihi bir arşive sahip olmak kolay değil ve hatıralar sonuna kadar saklanır” demişti. Erhan Göğem, yarın öğle namazına müteakip Nur Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x