Eğitim

Kırıkkale’de Kur’an’ı Güzel Anlama Yarışması Düzenleniyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından Yaz Kur’an Kursları öğrencileri arası Kur’an’ı Güzel Anlama Yarışması düzenleniyor.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Diyanet İşleri Başkanlığı Kur’an Eğitim Ve Öğretimine Yönelik Kurslar İle Öğrenci Yurt Ve Pansiyonları Yönetmeliği kapsamında Yaz Kur’an Kursları Öğrencileri Arası Kur’an’ı Güzel Anlama Yarışması düzenleniyor. Yarışmanın Kırıkkale İl Merkezinde eğitim öğretim faaliyetinde bulunan Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri arasında yapılacağı bildirildi.

Yarışma komisyonunun İl Müftüsü veya görevlendireceği bir (1) müftü yardımcısı başkanlığında, Gençlik Koordinatörü (1 kadın, 1 erkek) olmak üzere toplam iki (2), din hizmetlerinden sorumlu şube müdürü ve bir (1) din hizmetleri uzmanı olmak üzere toplamda beş (5) kişiden oluşacak. Aynı komisyon resim yarışması eserlerini de değerlendirecek.

Kırıkkale İl Müftülüğünden yapılan açıklamada

“Yarışmaya 2009-2010-2011 yıllarında doğmuş olanlar katılacaklardır. 04.08.2023 Cuma günü mesai bitimine kadar yarışmaya katılacak olan öğrencilerin “Kimlik Fotokopileri” ve “Veli Muvafakat Belgesi” İl Müftülüğü Din Hizmetleri Birimine teslim edilecektir. Bu tarihten sonra başvuru kabul edilmeyecektir. Yarışmada anlamı sorulacak olan sureler İnşirah-Tin-Kadir-Zilzal-Karia-Tekasür-Asr-Hümeze-Fil-Kureyş-Maun-Kevser-Kafirun-Nasr- Tebbet-İhlas-Felak-Nas-Fatiha Sureleridir. Yarışmaya her öğrenci bireysel olarak katılacaktır.

Yarışmada 25 soru sorulacaktır. Her soru 4’er puandan toplam tam puan 100 olacaktır. Yarışma bitiminde sınav kağıtları komisyon tarafından aynı gün içerisinde değerlendirilecektir. Yarışma sonuçları Yaz Kur’an Kursu Öğreticilerine bildirilecektir. İlk 3 dereceye giren öğrencilere ödül verilecektir. Ödüller Müftülükçe belirlenecek uygun bir tarihte verilecek.

Yarışma 7 Ağustos 2023 Pazartesi günü il müftülüğü seminer salonunda yapılacak. Yarışmada Birinci gelen öğrenciye 750,00 TL, Birincilik Belgesi, İkinci gelen öğrenciye 500,00 TL, İkincilik Belgesi ve Üçüncü gelen öğrenciye 250,00 TL, Üçüncülük Belgesi verilecek” ifadelerine yer verildi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu