Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kırıkkale’de nitelikli eleman yetiştirilecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İŞ-KUR İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Üniversitesi arasında meslek edindirme kursu için protokol imzalandı. Protokol gereği Kırıkkale’de, Elektrikçi (Genel), Boyacı ve Yüzey Hazırlamacı-Yapı Dekorasyoncusu, Mantar Yetiştiriciliği ve Marangoz mesleklerinde, 100 kişilik Mesleki Eğitim Kursları verilecek ve nitelikli eleman yetiştirilecek.

DAHA KOLAY İŞ BULABİLECEKLER

İş gücü piyasasının talep ettiği mesleklerde ve niteliklerde gerekli işgücünün yetiştirilmesi, herhangi bir mesleği olmayan, bir mesleği olmakla birlikte mesleğinde iş bulamayan veya mesleğinde yeterli olamayanların, niteliklerini geliştirerek istihdam edilebilirliklerini artırmak, yapılan eğitimler sonunda başarılı olan katılımcılara başarı belgesi verilerek katılımcıların daha kolay iş bulması sağlamak amacıyla hazırlan protokol, Kırıkkale Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda imzalandı. Törene, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yasin Tekin, KÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Çam ile diğer yetkililer, öğretim elemanları ve kursiyerler katıldı. Törende konuşan Vali Yunus Sezer, nitelikli eleman sıkıntısının işsizlik oranlarını yükselttiğini söyledi.

HERKESİN BİR MESLEĞİ OLSUN

İŞKUR aracılığı ile açılacak meslek kurslarının arttırılmasının önemine değinen Vali Sezer “  Meslek kursu açma ile ilgili problemlerimiz vardı. Bu sene hem yer problemimizi hem de eğitmen problemimizi Üniversitemiz sayesinde halletmiş olduk. Şu anda dört tane kurs açılıyor ama kesinlikle bizim istediğimiz rakam bu değil ve çok düşük seviyedeyiz. Bize iş için gelen insanlara ‘ ne iş yaparsın ‘ diye sorduğumuzda genellikle mesleğinin olmadığını söylüyorlar. İş arayan insanlarımızın muhakkak bir meslek dalında uzmanlaşması lazım. İnsanın elinde her kapıyı açabilecek bir zanaatının olması lazım. Bu yıl içerisinde değişik iş kollarında bine yakın insanı istihdam etmeyi hedefliyoruz. İlimizde savunma sanayi ile ilgili çok büyük yatırımlar var. Silah OSB’de bir fabrika üretime geçti, üç fabrikanın inşaatı halen devam ediyor. ROKETSAN bu sene çalışmalara başladı. Arkadaşlarımızla çalışıyoruz; atıl durumda olan fabrikalarımız var, binalarımız var. Buralarda istihdam oluşturacak çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki hafta 150 kişi istihdam edecek bir tekstil atölyesinin açılışını yapacağız. Aynı şekilde dört tane daha fabrikayı açmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda üç dört ay içerisinde 500 tane ilave işçi istihdamı oluşturmayı hedefliyoruz “ şeklinde konuştu.

LABORATUVARDA EĞİTİMLER VERİLECEK

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ersan Aslan’da konuşmasında, “ Üniversite hem eğitim, hem araştırma çalışmalarının yanı sıra sosyal olarak da şehrimize ve ülkemize katkıları sürdürmekte. Bugün yapacağımız meslek edindirme kursu imza töreni ile atölyelerimizde, laboratuvarlarımızda gençlerimize yeteneklerini geliştirme eğitimi verilecek. Üniversitemizde geleceğin mesleklerine yönelik olarak açılacak olan eğitimler de, gençlerimizin ilgi alanında olacak “ diye konuştu. Geçen yıl 60 öğretim elemanı ile 15 farklı kurs düzenlediklerini belirten Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr.Ertuğrul Çam, bu yıl ilk defa İŞKUR ile birinci etap olarak düşündükleri meslek edindirme kurslarını açtıklarını söyledi. İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin ise ilerleyen dönemlerde özellikle geleceğin meslekleri denilen iş kollarında da mesleki eğitim kursları düzenleyeceklerini, yine sanayi sektöründe ihtiyaç duyulan mesleklerde yıl içerisinde kurslar açmayı planladıklarını kaydetti. Konuşmaların ardından  Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof.Dr.Ertuğrul Çam ile İŞKUR İl Müdürü Yasin Tekin’in protokolü imzaladı.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x