3. SayfaKırıkkale

Kırıkkale’de yoğun sis

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hava sıcaklıklarının eksinin altına düştüğü Kırıkkale şehir merkezinde yoğun sis olayı yaşandı. Özellikle sabah saatlerinde görüş mesafesinin 30 metreye kadar düşmesi nedeniyle yola çıkan araçlar sis farlarını veya dörtlüleri yakarak ilerleyebildi.

GÖRÜŞ MESAFESİ 30 METREYE KADAR DÜŞTÜ

Ulaşımda 43 ilin geçiş güzergahında bulunan Kırıkkale’de önceki gün yoğun sis olayı yaşandı. Özellikle sabah saatlerinde yaşanan yoğun sis dolayısıyla görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü. Hissedilen hava sıcaklıklarının gece saatlerinde eksinin altına düşen Kırıkkale’de sabah saatlerinde yaşanan yoğun sis dolayısıyla araçlar yolda güçlükle ilerledi. Kimi araçlar farlarını yakarken, kimi araç sürücüleri de fark edilmek için dörtlülerini yakarak yolda ilerlediği gözlendi.

KISA HÜZMELİ FARLARINIZI YAKINIZ

Sisli havada yola çıkmak zorunda kalan araç sürücülerine uyarıda bulunan uzmanlar “Sisli havalarda mümkünse hiç şerit değiştirilmemeli, ancak seyir halinde şerit değiştirilecekse de çok dikkatli olunmalıdır. Bu noktada görüş alanının azalması nedeniyle araba camları açık bir şekilde seyahat etmek en makulüdür. Bu sayede etraftaki araçların kendisi görülmese bile sesinden aracı fark etmek mümkün olur. Kısa hüzmeli farlarınızı ve ön sis farlarınızı yakınız. Siste araç kullanırken yapılan yanlışlardan biri, uzun huzmeli farların yakılmasıdır. Uzun huzmeli farlar yakıldığında öndeki sisli bölge bir ışık duvarı halinde gelecek ve görüşü engelleyecektir” ifadelerine yer verdiler.

HABER: Tahir Erdem

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu