Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

Kırıkkalelilere Deprem’i yaşatan TIR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Birinci derecede deprem bölgesinde bulunan Kırıkkale’ye Afet farkındalık çalışmaları kapsamında AFAD Gezici deprem simülasyon TIR’ı geldi. 3 gün Kırıkkale’de kalacak olan TIR’da 7.4 büyüklüğündeki Marmara depremi simüle ediliyor ve vatandaşlar bilinçlendiriliyor.

 

BİLGİLENDİRME YAPILIYOR

Kırıkkaleli vatandaşların deprem ve afet konusunda bilinçlenmesini artırmak amacıyla AFAD İl Müdürlüğünün girişimleriyle AFAD Gezici deprem simülasyon TIR’ı Kırıkkale’ye getirildi. Cumhuriyet Meydanında konuşlanan AFAD Gezici deprem simülasyon TIR’ında uzman eğitmenleri tarafından Kırıkkalelilere Deprem ve depremden korunma yolları anlatıldı, zorunlu deprem sigortası ve yeni yasayla birlikte gelen uygulamalar hakkında halka bilgi verildi. AFAD Gezici deprem simülasyon TIR’ını ziyaret eden Kırıkkale Valisi M.İlker Haktankaçmaz, AFAD İl Müdürü Mahmut Coşkun’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Vali Dr. Haktankaçmaz ve AFAD İl Müdürü Coşkun, uygulamalı olarak önce 2011 yılında meydana gelen Van depremini daha sonra ise 2003 yılında meydana gelen Bingöl depreminin şiddetini uygulamalı olarak yaşadılar.

 

3 GÜN KIRIKKALE’DE OLACAK

İl Afet Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından illerde yürütülen afet farkındalık çalışmaları kapsamında, AFAD Gezici Deprem Simülasyon tırı 03-06 Temmuz 2018 tarihleri arasında Kırıkkale’de görevlendirildiğini söyledi. AFAD İl Müdürü Coşkun “Halkımızda afet bilincini artırmak, deprem anında nasıl davranılması ve alınması gereken tedbirleri uygulamalı olarak göstermek amacıyla deprem tırımız 03-06 Temmuz 2018 tarihleri arasında ilimiz Cumhuriyet Meydanında hizmet verecektir. TIR üzerine daha önceden hazırlanmış olan oda ortamındaki mekana isteyen vatandaşlarımız 6 kişilik gruplar halinde alınarak AFADEM eğiticileri tarafından bilgilendirildikten sonra simülatörle titreşim verilmek suretiyle gerçek bir deprem etkisi yaşatılarak eğitimin kalıcılığının sağlanması hedeflenmektedir” ifadesini kullandı.

 

HER ZAMAN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Vali Haktankaçmaz yaptığı açıklamada, “Öncelikle Allah bir daha bize afat yaşatmasın. Az önce simülasyonda hissettik. Simülasyonda bile insan tedirgin oluyor. Eğer depreme hazırlıklı olursak ‘Deprem Öldürmez Bina Öldürür’ diye bir söz var geçmişte yaşadığımız acıları bir daha yaşamayız. Deprem konusuna hazırlıklı olmamız lazım ülke olarak. Deprem hattındayız bu verimli topraklar, bu güzel bölgede ki mineral su kaynakları bir sıkıntının sonucunda değerli şeylerde oluyor deprem sonucunda ama binaları da depreme dayanıklı yapmadığımız sürece sıkıntılar da çıkıyor. Her an deprem olabilir gençlerimizi ve çocuklarımızı bilgilendirmek gerekiyor. İnşallah Erzurum depremi gibi depremler yaşamayız. Depremlerde hayatını kaybeden insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x