Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Kırıkkalelilerin desteklerini neden askıya aldıklarını irdelemek zorundayız

Muhammet Emin Avundukluoğlu, AK Parti'ye kurulduğu günden beri en yüksek desteği veren Kırıkkalelilerin desteklerini neden askıya aldıklarını çok iyi irdelemek zorunda olduklarını söyledi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Muhammet Emin Avundukluoğlu, AK Parti’ye kurulduğu günden beri en yüksek desteği veren Kırıkkalelilerin desteklerini neden askıya aldıklarını çok iyi irdelemek zorunda olduklarını söyledi.

31 Mart yerel seçimleri sonrası açıklamalarda bulunan Avundukluoğlu, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti 3. sıra milletvekili adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği görevi layıkıyla yerine getirmek ve AK Parti’ye bir fazla milletvekili çıkarabilmek için gece demeden gündüz demeden canla başla mücadele ettiklerini anımsattı.

Seçim sonrası yaptığı basın toplantısında da yaşanan sorunların ve sıkıntıların farkında olduklarını belirten Avundukluoğlu, şunları kaydetti:

“Sıkıntıları aşmak konusunda da elimizden geleni yapacağımızı, ‘Bir sorun sıkıntı varsa, sorumluluğu da üzerime almaya hazır’ olduğumu vurgulamıştım. Aldığım eğitim ve yaşadığım hayat tecrübesi bana ‘keşke’ demekten hep geri durmayı öğretti. Mamafih önümüze bakmak ve ‘keşke’ dememek için çabalamak, çalışmak ve kalkındırmak zorunda olduğumuz bir vatan toprağı üzerinde yaşadığımız fikriyatından ve hissiyatından asla geri durmadım.”

Avundukluoğlu, “O yüzden buradan, daha da geç olmadan çağrımı yineliyorum: AK Parti’mize kurulduğu günden beri en yüksek desteği veren Kırıkkaleli hemşerilerimizin bu desteklerini neden askıya aldıklarını çok iyi irdelemek zorundayız. Öncellikle de kendi nefsimizin ağrına giden nedenleri ortaya koymalıyız ki; bundan sonrası için maşeri vicdanda kabul görebilelim ve tekrar Kırıkkaleli hemşerilerimizin teveccühlerini kazanalım. Bu murakabeden geri durmanın da davamıza vereceğimiz en büyük zarar olacağını altını kalın çizgilerle çizerek ifade etmek istiyorum.” dedi.

“İradenizin başımızın üstünde yeri var”

Avundukluoğlu, Kırıkkaleli hemşerilerimizin sandıktan çıkan kararlarıyla 31 Mart yerel seçimlerini tamamladıklarını kaydetti. Avundukluoğlu, şöyle konuştu:

“Sizlerin iradesinin başımızın üstünde yeri olduğunu canı gönülden belirtmek istiyorum. Millet iradesinin tecelli etmesi için vatandaşlık görevini yerine getirmek üzere sandığa giden her bir hemşerime tek tek teşekkür ediyorum.

Millet iradesi her şeyin üzerindedir ve her siyasetçi bu iradenin kendine verdiği mesajı ince eleyip sık dokuyarak en derin hücrelerine kadar hissetmek zorundadır. Bu durumdan seçimi kaybeden siyasetçiler olduğu kadar, seçimi kazanan siyasetçiler de mesuldür. Çünkü siyasette kaybedenin eksiklerinden dolayı kaybetmesi ne kadar doğru ise; kazanında kazanmasından dolayı tartışmasız haklı olacağı bir durum asla söz konusu değildir. Bu kimsenin kimseye üstün olmadığı düsturunun en önemli tezahürüdür.”

AK Parti teşkilatlarına teşekkürlerimi sunuyorum”
Avundukluoğlu, AK Parti’nin geçirdiği yerel seçim süreci boyuncu el ele, kol kola, omuz omuza yürüdüğü il başkanından, kadın kollarına, milletvekilinden gençlik kollarına, ilçe başkanlarından belde başkanlarına kadar her bir teşkilat mensubuna teşekkür etti.Yeni seçilen belediye başkanlarını da tebrik eden Avundukluoğlu, şunları kaydetti:”Kırıkkale’mizin Belediye Başkanı Ahmet Önal’ı, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’u, Bahşılı Belediye Başkanı Halil İbrahim Bişkin’i, Keskin Belediye Başkanı Ekmel Cönger’i, Çelebi Belediye Başkanı Yasar Erdemir’i, Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik’i, Balşeyh Belediye Başkanı Hilmi Şen’i, Sulakyurt Belediye Başkanı Seyfettin Çetiner’i, Delice Belediye Başkanı Yılmaz Uyan’ı, Çerikli Belediye Başkanı Erkan Çağlar’ı ve Hacılar Belediye Başkanı Osman Erdoğan’ı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Yeni seçilen İl Genel Meclisi üyelerimize, belediye meclisi üyelerimize ve muhtarlarımıza da memleketimize hizmet yolunda üstün muvaffakiyetler diliyorum.”

Saygılı’ya teşekkür
AK Parti Kırıkkale Belediye Başkanı olarak 10 yıl boyunca Kırıkkale’ye hizmet eden Mehmet Saygılı’ya teşekkür eden Avundukluoğlu, “Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sizlerle kol kola, omuz omuza olmaya devam edeceğim. Cenab-ı Allah Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a memleketimize hizmet yolunda sağlık, sıhhat ve güç kuvvet versin.” dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x