Siyaset

Anahtar Parti’den muayene katılım paylarına sert tepki!

Kırıkkale Anahtar Parti İl Başkanı Korhan Özaydın, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği değişikliğiyle muayene katılım paylarına yapılan yüksek oranlı artış oranına tepki gösterdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

ÖZ Fm | Bütün Sevenler Bizdendir - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Kırıkkale Anahtar Parti İl Başkanı Korhan Özaydın, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği değişikliğiyle muayene katılım paylarına yapılan yüksek oranlı artış oranına tepki gösterdi.

İLACA ERİŞİMİNİ DAHA DA ZORLAŞTIRACAKTIR

Özaydın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Devlet hastanelerinde muayene ücreti 26 TL’den 50 TL’ye, eğitim ve araştırma hastanelerinde 26 TL’den 90 TL’ye, özel hastanelerde ise 60 TL’den 100 TL’ye yükseltilmiştir. Özellikle eğitim ve araştırma hastanelerindeki artışın yüzde 246 gibi olağanüstü bir seviyeye ulaşması kabul edilebilir değildir. Sağlık hizmeti, vatandaşın ödeme gücüne göre ulaşabileceği bir ayrıcalık değil; anayasal güvence altındaki temel bir haktır. Muayene ücretlerine yapılan bu zamlar, dar gelirli vatandaşlarımızın doktora gitmesini, tedavisini sürdürmesini ve ilaca erişimini daha da zorlaştıracaktır.”

ECZACILARIMIZI MAĞDUR ETMEKTEDİR

“Bir başka önemli sorun ise, muayene katılım paylarının hâlâ eczaneler üzerinden tahsil edilmeye devam edilmesidir. Eczacılarımız sağlık danışmanlığı yapmak yerine, vatandaş ile devlet arasında tahsildar konumuna düşürülmektedir. Üstelik hastalar çoğu zaman geçmiş dönemlere ait muayene ücretleriyle karşılaşmakta, bunun sorumlusu olmayan eczacılarımız haksız eleştirilere maruz kalmaktadır. Bugün ülkemizde binlerce eczane adeta SGK’nın tahsilat veznesi gibi kullanılmaktadır. Bu uygulama hem vatandaşlarımızı hem de büyük fedakârlıklarla görev yapan eczacılarımızı mağdur etmektedir.”

UYGULAMALARDAN VAZGEÇİLMELİDİR

“Anahtar Parti olarak çağrımız nettir: Muayene katılım paylarına yapılan fahiş zamlar yeniden gözden geçirilmelidir. Muayene ücretlerinin tahsili eczaneler üzerinden değil, doğrudan ilgili kurumlar tarafından yapılmalıdır. Vatandaşın ilaca ve sağlık hizmetine erişimini zorlaştıran uygulamalardan vazgeçilmelidir. Sağlık sisteminde hem hastayı hem de sağlık çalışanlarını mağdur eden politikalar yerine, insan odaklı ve sürdürülebilir çözümler hayata geçirilmelidir. Kırıkkale’de olduğu gibi ülkemizin dört bir yanında ekonomik sıkıntılarla mücadele eden vatandaşlarımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Sağlıkta tasarrufun adresi vatandaşın cebi değil, kaynakların doğru yönetimi olmalıdır” dedi.

Kaynak: Anahtar Parti’den muayene katılım paylarına sert tepki!

ÖZ Fm | Bütün Sevenler Bizdendir - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x