Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Kırıkkale’nin ihtiyacından fazla un var

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de torba un’da sorun yaşandığı dedikodularına noktayı Kırıkkale’nin yerli firması Tosunlar Un Fabrikası yönetim kurulu Başkanı Bekir Tosun noktayı koydu. Tosun, nüfusunun yüzde 65’inin tarımla iştigal olan Kırıkkale’de un sorununun yaşanmasının imkansız olduğuna dikkat çekerek “Silolar buğday dolu. Paniğe gerek yok, Kırıkkale’nin ihtiyacından fazla un var” diye konuştu.

SİLOLAR BUĞDAYLA DOLU

Kırıkkale Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner Kırıkkale başta olmak üzere yurt çapında bir çok noktaya un ulaştıran Kırıkkale’nin yerli firması Tosunlar Un fabrikasını ziyaret etti. Ziyarette Tosunlar Un Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Tosun ile bir süre görüşen İl Müdürü Çetiner, “Kırıkkale merkezde bulunan Tosunlar Un fabrikasını ziyaret ettik. Bu ziyaret daha çok bir iş ziyaretiydi. Fabrika, silolarını gezerek Un piyasasıyla ilgili bilgi aldık. Coranavirüs nedeniyle piyasada krizin çıkmaması için fabrikanın sürekli çalıştığını yerinde gördük. Silolar buğdayla dolu. Dahası fiyatlar değişmeden ilin tüm un ihtiyacını karşılayacak güçleri olduğunu vatandaşın un konusunda telaşa kapılacak hiç bir durumun kesinlikle olmadığını, stokların tüm ilimize yeteceğini söyledi. Gerçek milliyetçiliğin, mili ve yerli duruşun, dindarlığın, insanlığın tacirliğin ve dahası ahiliğin örneklerini bize gösterdiği için kendisine ve ekibine teşekkür ederim. Fırsatçılık yapmayan haksız fiyat artışı uygulamaya, milli duruş sergileyen her esnaf ve tacir başımız üzeredir” diye konuştu.

ÜSTELİK İNDİRİM YAPILDI

Tosunlar Un Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Tosun’da “Ülkemizin koronavirüs (COVİD-19) salgınıyla mücadele ettiği zor günlerde Tosunlar Un olarak milletimizin yanında yer almayı bir görev addediyoruz. Kırıkkale’nin yerli sermayesi Tosunlar Un, tek başına tüm Kırıkkale halkının un ihtiyacını sürekli karşılayacak şekilde üretim ve hammadde stokuna sahiptir. Geçirdiğimiz bu zorlu süreçte tüm imkanlarımızla hiçbir farsatçılık yapmadan değerli hemşerilerimizin yanında olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Tosun, Fırsatçılara fırsat vermemek için un fiyatını yüzde on indirim yaptıklarını, 25 kg böreklik, çöreklik unun 50 TL den,  geçen aylarda 110 TL’den satışa sunulan 50 kg’lık unun şimdi 100 TL’ye çekildiğini açıklaması tekdirle karşılandı.

0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x