Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KırıkkaleManşet

‘Kırıkkale’nin tarihi Anadolu tarihidir’

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi’nde Kaman Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Dr. Sachihiro Omura, Yahya Kemal Salonunda “Kızılırmak Havzası Arkeolojisi” konulu bir konferans verdi.

KATAM TANITILDI

Konferansa Kırıkkale ve Yöresi Tarih Araştırmaları Merkezi (KATAM) Müdürü Doç. Dr. Hamit Pehlivanlı tarafından yapılan açılış konuşmasıyla başlandı. Konferansa Kırıkkale İl Kültür Müdürü Yahya Kemal Er, Üniversitemiz Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri, Öğrenciler katıldı. KATAM’ın çalışmaları hakkında bir slayt sunumu yapan Doç. Dr. Pehlivanlı, Dr. Sachihiro Omura’yı ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek kendisine teşekkür etti.

“3 BÖLGEDE KAZI YAPIYORUZ”‘Kırıkkale’nin tarihi Anadolu tarihidir’ - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Dr. Omura, Kaman Japon Anadolu Arkeoloji Enstitüsü ve kuruluşu hakkında bilgi vererek başladığı sunumunda “Japon Prensi Mikasa tarafından verilen destek ile bu enstitüyü kurduk, Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığının vermiş olduğu arsaya ise bir bahçe kurduk. Kurduğumuz müzede hafta sonları eğitim veriyoruz. Orta Anadolu’da 3 bölgede kazı yapıyoruz ve yaptığımız kazılar sadece Kırıkkale yada Kaman için değil Anadolu için çok önemli. Görüyoruz ki Anadolunun tarihi MÖ 15.000’e dayanıyor.

“DÜNYA TARİHİ ORTA ANADOLU’DA”

Ben kazı yaparken yerli halk Japonlar burada neden kazı yapıyor diye soruyordu. Ama Anadolu’da bambaşka bir dünya var. Anadolu’ya her yerden kültür geldi. Bu kültürü bilmek için kazmak lazım. Özellikle Orta Anadolu’nun tarihinde dünyanın her çeşit kültürü var. Dünya tarihinin hepsi Orta Anadolu’da. Biz Japonlar bunu bilmek istiyoruz .” dedi. Sunumun sonunda Kırıkkale ve Yöresi Tarih Araştırmaları Merkezi (KATAM) Müdürü Doç. Dr. Hamit Pehlivanlı, Dr. Omura’ya hediyesini vererek kendisine teşekkür etti.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu