Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

KIRIKKALE’YE 2 MİLYON 502 BİN TL’LİK YATIRIM KAZANDIRILDI

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Tarım ve Orman Müdürlüğünün 6 projesi KOP tarafından kabul gördü

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün, Konya Ovası Projesi (KOP) Kalkınma İdaresi Başkanlığın 2018 yılı destek çağrısı kapsamında hazırlanan 14 proje başvurusundan 6 tanesi destek almaya hak kazandı. 2 merkez, Bahşılı, Balışeyh, Delice ve Keskin ilçelerinde uygulanacak 6 proje kapsamında 2 milyon 502 milyon TL Kırıkkale ekonomisine kazandırıldı.

1 MİLYON 810 BİN TL’SİNİ KOP KARŞILAYACAK

Konya Ovası Projesi (KOP) Kalkınma İdaresi Başkanlığınca 2018 yılında yayınlanan “ KOP Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı”na Kırıkkale ilke kez dahil edilmiş ve bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 14 proje ile başvuru yapılmıştı. KOP İdaresince yapılan değerlendirme sonucunda 6 proje desteklenmeye değer bulundu. KOP tarafından desteklenmeye değer bulunan söz konusu projelerin sözleşmeleri de imzalandı. Toplam bütçesi 2 milyon 502 bin TL olan projelerin 1 milyon 810 bin TL’ lik kısmı KOP İdaresince desteklenecek.

KOP İdaresince desteklenecek olan projelerin konularının Örtü Altı Yetiştiricilik, Koyunculuk, Çayır-Mera Islahı ve Arıcılık olduğunu söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz “İlimizde kırsal alanda yaşayan ve dezavantajlı gruplar içerisinde olan üreticilerimizin ve çiftçilerimizin öncelikleri göz önünde bulundurularak KOP İdaresine sunmuş olduğumuz projelerimizle; kırsal alanda sosyo-ekonomik dezavantajları avantaja dönüştürmek, etkin ve güçlü bir üretim yapısı oluşturmak, istihdam düzeyini yükselterek, gelir düzeyini ülke ortalamasının üzerine çıkarmak ve örgütlenme yapısını güçlendirerek pazarlama ağlarında İlimiz ürün ve kurumlarının rekabet gücünü artırmak amaçlanmıştır. Ayrıca; 2018 yılı içerisinde 6 projemiz kop TEYAP, 6 projemizde KOP Kırsal kapsamında olmak üzere toplam 12 projemiz geçmiştir. Bu projelerin toplam bütçesi ise 3.725.000 TL’ dir” dedi.

KOP TARAFINDAN DESTEKLENECEK PROJELER

Kırıkkale Merkez KOP ile Yaz Seracılığı projesi bütçesi 810 bin TL, Kırıkkale Merkez Mera Islahı ile Sürdürülebilir Küçükbaş Hayvancılık projesi 200 bin TL, Bahşılı Modern Koyunculuk projesi 116 bin TL, Balışeyh KOP İle Hayvanlarım Mutlu, Ben Umutlu projesi 485 bin TL, Dileci KOP İle Meralar Vızıldıyor projesi 320 bin TL, Keskin Koyun Koyuna KOP İle Yaşam Çadırı Projesi 571 bin TL.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x