Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Delice

Kırıkkale’ye Dev Yatırım

Merkezi Avusturya'da bulunan Salinen Group, Türkiye'nin önde gelen tuz üreticilerinden Safir Tuz’un yüzde 50'lik hissesini satın alarak Türkiye pazarına girdi. Türkiye'de iki bölgede 'en modern buharlastırılmış tuz tesisinin' inşası için ciddi bir yatırım planlıyor. Planlanan merkezlerden biri ise Kırıkkale’nin Çerikli Beldesi. AK Parti Eski İl Başkanı Nuh Dağdelen’in girişimleri sonucunda Çerikli’ye 60 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapılacak.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Merkezi Avusturya’da bulunan Salinen Group, Türkiye’nin önde gelen tuz üreticilerinden Safir Tuz’un yüzde 50’lik hissesini satın alarak Türkiye pazarına girdi. Türkiye’de iki bölgede ‘en modern buharlastırılmış tuz tesisinin’ inşası için ciddi bir yatırım planlıyor. Planlanan merkezlerden biri ise Kırıkkale’nin Çerikli Beldesi. AK Parti Eski İl Başkanı Nuh Dağdelen’in girişimleri sonucunda Çerikli’ye 60 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yapılacak.


DAĞDELEN’İN GİRİŞİMLERİ NETİCE VERDİ

Türkiye’nin tuz devi Safir Tuz ile Avrupa’nın  dev firması Salinen Group, Türkiye’de iki noktada ortak tuz üretimi yapmak üzere anlaşmaya vardı.  Safir Tuz’un yüzde 50’lik hissesini alarak Türkiye pazarına giren Salinen Group, iki merkezde ileri işlenmiş tuz fabrikası kuracak.  Fabrikalardan birisinin AK Parti Eski İl Başkanı Nuh Dağdelen’in yoğun çabaları sonucu Çerikli Beldesi’ne kurulması kararlaştırıldı. Safir Tuz’un, daha önce Çerikli merkezden aldığı arsa üzerine fabrikanın temeli atılacak. 60 milyon Euro’nun üzerinde bir yatırım planlanırken, fabrikanın faaliyete geçmesi ile birlikte yaklaşık 600 kişiye iş istihdamı sağlanması bekleniyor.

CİDDİ İSTİHDAM SAĞLAYACAĞIZ

Safir Tuz Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özpınar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Avrupa’nın en köklü tuz firmalarından birisi olan Salinen Avusturya ile yapmış olduğumuz işbirliği kapsamında gerçekleştireceğimiz ciddi yatırımlar ile ülkemize değer katmaya devam edeceğiz. Kırıkkale’de kurmayı kararlaştırdığımız rafine tuz tesisinde üreteceğimiz ileri işlenmiş tuz ürünleri ile ihracat hacmimizi genişletecek ve bölgede ciddi bir istihdam sağlayacağız. Ülkemize son zamanlarda gerçekleştirilen en büyük doğrudan yatırımlardan birini getirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu vesile ile yatırımcılara desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, İstanbul Milletvekilimiz Sayın Erkan Kandemir’e,  yatırımın Kırıkkale ayağında emeği olan Vali Yunus Sezer ve değerli dostum Nuh Dağdelen’e teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.  Fabrikanın temelinin kısa süre içerisinde atılacağı öğrenildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x