Gündem

Kızılay İhtiyaç Sahibi Ailelere Kurs Açıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Kızılay Kırıkkale İl Şubesi kent genelinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere kurs açmaya devam ediyor. Kızılay genel merkezinin başlatmış olduğu ‘Şenlendirme Projeleri’ kapsamında Kırıkkale İl Merkezi açmış olduğu kurslar ile ilimizde yaşayan yüzlerce ihtiyaç sahibi kişiye meslek edindirdi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Kızılay yine ilimizde yaşayan dezavantajlı bayanlar için “Tığ Örgü Çanta Yapımı” ile ilgili kursu açtı. Kızılay “Tığ Örgü Çanta Yapımı“ kursu ile 15 bayana kurs vererek meslek edindirecek. Açılan kursla ilgili bilgi veren Türk Kızılay Kırıkkale İl Başkanı Mustafa İşler şunları söyledi;

“ Türk Kızılay Genel Merkezinin desteklediği Şenlendirme Projeleri kapsamında çalışmalarımız devam ediyor. Kursumuzu başlattık. Sadece balık vermeyeceğiz artık balık tutmayı da öğretiyoruz. Dezavantajlı ailelerin ev hanımlarına mesleki kurs çalışmalarımız devam ediyor. Şimdiye kadar açmış olduğumuz kurslar ile yüzlerce kadınımıza meslek edindirdik. “ Tığ Örgü Çanta Yapımı “ kursumuz ile de amacınız maddi sıkıntı çeken ailelerde ev hanımlarının kendi ev ekonomilerine katkılarını sağlamak. Açılan kursta gerekli materyaller yine Kızılay Şubemiz tarafından karşılanıyor. Yani biz meslek öğrettiğimiz insanların bu mesleği icra edip yapabilmeleri içinde gerekli katkıyı Kızılay olarak sağlayacağız” dedi.

 

 

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu