Sağlık

Kızılay İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi her zaman olduğu gibi bu yılda Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelerin yanında oldu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi her zaman olduğu gibi bu yılda Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi ailelerin yanında oldu.

Kızılay, çalışanları ve gönüllüleri ile birlikte gece gündüz demeden büyük bir fedakarlıkla ilimizde yaşayan dezavantajlı aileler için ve merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden dolayı ilimize gelen depremzede aileler olmak üzere binlerce ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koştu.

Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler konu ile ilgili şu ifadelere yer verdi; “Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezi olarak göreve geldiğimizden beri hep dezavantajlı ailelerimizin umudu olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Geçtiğimiz bu ramazan ayında da bir çok alanda ailelerimizin sorunlarına çare olabilmek için gece gündüz demeden çalıştık. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden dolayı ilimize gelen depremzede aileler için ve ilimizde yaşayan dezavantajlı aileler için gece gündüz demeden çalıştık.

Nerede bir garip görsek mazlum görsek onlara kendi öz kardeşlerimiz gibi yardım elimizi uzattık. Kızılay olarak biz bu yardımları yaparken bize hep destek veren genel merkezimiz ve Kırıkkale’mizin merhametli yardım severleri  ve gönüllüleri bizlerin en büyük destekçisi oldu. Onların yardımları ve bağışları olmasaydı bizler bu yolda başarılı olamazdık. o yüzden yaptığımız bütün yardım ve faaliyetleri de hep iyilik#sensizolmaz sloganımız oldu. Bir kez daha bizler de onlara çok teşekkür ediyoruz.

Şubemize gelerek ihtiyaçlarını ve sıkıntıları belirten ailelerimizin sosyal inceleme ve ihtiyaç tespit formları dolduruluyor. Sosyal inceleme ve ihtiyaç tespit formları doldurulan ailelerimizin durumları kurulan komisyonumuz tarafından inceleniyor. Ailelerimizin gerçek durumlarının doldurulan sosyal inceleme ve ihtiyaç tespit formu ile anlaşılmadığını görmekteyiz. Ailelerimizin durumlarını yerinde de görmek için bizzat kendimde giderek gönüllülerimiz ile birlikte ailelerimize ev ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bu ev ziyaretlerimizi göreve geldiğimizden bu yana düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız ev ziyaretleri ile ailelerimizin ihtiyaçlarını, dertlerini, sıkıntılarını tek tek not alıp ailemize yapabileceklerimiz yardımları belirleyip acil ihtiyaçlarını gece gündüz demeden kar kış demeden hızlı bir şekilde gidermek için harekete geçiyoruz.

Durumu kötü olan kardeşlerimiz tekrar şubeye davet edilerek gönüllülerimiz benimle beraber ailelerimiz ile bire bir konuşarak ilgileniyoruz ve onlarla kardeş oluyoruz. Türk Kızılay’ı olarak bu zor günlerde mağdur ailelerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Onların dertlerine derman, yaralarına ilaç olmak için gece gündüz çalışıyoruz. Bir yandan gıda kolisi, et konserve, un, kıyafet, kırtasiye, kıyafet çeki dağıtırken aynı zamanda da zekat yardımında bulunarak onların yüzlerini güldürüyoruz. Bu ramazanda toplam Bin ailemize 1000 ₺ zekat yardımda bulunduk. Bu ailelerimizden 400 aile depremzede ailemiz. Ailelerimiz yapılan zekat yardımı için bizleri arayıp bol dua edip teşekkürlerini ilettiler” dedi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu