Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Kızılay’dan hane ziyaretleri

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Kızılay Kırıkkale şubesi yoğun bir ramazan programı ardından Türk Kızılay Kırıkkale şube başkanı Mustafa İşler ve Kızılay’ın gönüllüleri tarafından Kırıkkale’de yaşayan dezavantajlı ailelere karşı yapılan sosyal yardım faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

HANE ZİYARETLERİNİN ÖNEMİ

Çalışmaları hakkında bilgiler veren Türk Kızılay Kırıkkale şube başkanı Mustafa İşler “Türk Kızılay Kırıkkale şubesi olarak dezavantajlı ailelere yardım faaliyetlerimiz evleri ziyaret ederek birebir onların dertlerini dinleyerek, dertleri ile dertlenerek yanlarında oluyoruz. Hane ziyaretleri çok önemli faaliyettir. Çünkü bizim ne paylaştığımız fotoğraflar ne ne bizim yazdığımız yazılar asla oradaki dramı, acıyı, yokluğu, zorluğu tarif edemez. Bizzat gidip insanların hallerini, durumlarını görmek, gece vakti kapılarını çalıp biz buradayız sizinleyiz demek onların ne kadar mutlu olduğunu görmek tarif edilemez.

VATANDAŞLARIN SIKINTILARI DİNLENDİ

Başkan İşler “Kimisi apartmanların hemen dibinde üzerinde oturacak doğru dürüst halısı kilimi olmayan dökük bir evde depresyon hastası olmasına rağmen tek başına yaşayan bir anne. Kimisi böbrek, şeker, nefes darlığı çeken bir baba. Kimisi Afganistan’dan gelmiş komşuların verdiği eşyalarla odaların boş olduğu bir evde hayat mücadelesi veren bir kardeşimiz. Diğeri Iraktan gelmiş kendisi kalp hastası çocuğu epilepsi hastası. Bir başkası tek başına hayat mücadelesi veren, pet şişe toplayarak elektriğini ödemeye çalışan dul kadın  ve annelerine sığınmış evlatlar. Çocuk çıplak yatıyordu üşümez mi dedim sıcaktan bunaldı yeni çıkardım diye elinde getirdiği bir kazaktı. Annesi dedi ki: anne bana doğum günü pastası alacak mısın diye kızım her gün soruyor. Bende her gün onu kandırıyorum hocam dedi. Bizde gözyaşlarımızı içimize akıtarak 10 gün sonraki doğum günü pastasını alacağımıza söz verdik. Bir başka kardeşimiz ve diğerleri. Hem acı hem sevgi hem şefkati birlikte hissettik. Yapılan ziyaretler insanları mutlu ediyor ve kurdukları cümle şu ki ; -iyi ki Türkiye var , iyi ki Kızılay var bu saatte gelmeniz bile yeter. Bizde erzak paketlerimizi onlara hediye ettik. Allah c.c kabul etsin” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x