Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Eğitim

KKÜ, TÜBİTAK Projelerinde Başarı Geleneğini Sürdürüyor

Yakın Geleceğin Büyük Türkiyesi vizyonu çerçevesinde akademik personelimizi ve özellikle geleceğin mimarı öğrencilerimizi proje üretmeye teşvik eden Kırıkkale Üniversitesi, bu alandaki istikrarlı başarısını TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 2.Dönem Çağrısı sonuçlarında bir kez daha gösterdi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yakın Geleceğin Büyük Türkiyesi vizyonu çerçevesinde akademik personelimizi ve özellikle geleceğin mimarı öğrencilerimizi proje üretmeye teşvik eden Kırıkkale Üniversitesi, bu alandaki istikrarlı başarısını TÜBİTAK 2209-A – Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2023 Yılı 2.Dönem Çağrısı sonuçlarında bir kez daha gösterdi.

198 üniversitenin toplamda 16.694 proje başvurusu yaptığı 2209-A- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’na 187 proje başvurusu yapan Kırıkkale Üniversite’sinin 113 projesi destek almaya hak kazandı.

2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nda Kırıkkal Üniversitesi’nin kabul edilen 113 başvurusunun fakülte ve meslek yüksekokullarımıza göre dağılımı; Güzel Sanatlar Fakültesi 22, Sağlık Bilimleri Fakültesi 20, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi 17, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi 15, Eğitim Fakültesi 12, Veteriner Fakültesi 6, Keskin MYO 6, Tıp Fakültesi 4, Kırıkkale MYO 3, Delice MYO 3, Spor Bilimleri Fakültesi 2, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1, İslami İlimler Fakültesi 1, Sağlık Hizmetleri MYO 1 şeklinde oldu.

2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı’nda ise TÜBİTAK, 103 üniversitenin yapmış olduğu toplam 1261 başvurunun sadece 761’ini desteklemeye uygun gördü. Bu alanda 2 başvuru yapan Kırıkkale Üniversitesi’nin başvuruları TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazandı.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümümüzün 2 projesi, 2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı 2023 Yılı 2.Dönem Çağrısı sonuçlarına göre destek almaya hak kazanan projeler arasında yer aldı.

“Bu Güzel Rekabetin Gerçek Kazananı Yakın Geleceğin Büyük Türkiyesi Olacaktır”

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, öğrencilerin mezun olmadan bölümleriyle ilgili çalışmaların içinde yer almalarının ve projeler üretmelerinin ülkemizin geleceği açısından önemli olduğunu belirterek “Farklı alanlarda ve bilimsel disiplinlerde rekabetin olduğu, sürekli olarak yeni fikirlerin ve teknolojilerin üretildiği, bu yeniliklerin dünyaya yön verdiği bir dönemdeyiz. Gerek ürettiğimiz yerli ve milli projelerle gerekse savunma sanayi araçlarımız ile uluslararası alanda söz sahibi haline geldik. Dosta güven düşmana korku veren bu gibi yerli ve milli teknolojik ürünlerimiz bir proje olarak başladı. Bu nedenle öğrencilerimiz mezun olmadan pratik olarak sektörle tanıştırmaya, proje üretmelerini teşvik etmeye, duayen isimlerle buluşturmaya önem veriyoruz. Öğrencilerimize proje hazırlama eğitimleri verdiğimiz gibi İçişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK, KOSGEB, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Üniversitemiz TEKNOPARK’ından yetkililerin katılımıyla Proje Yönetimi Çalıştayları düzenledik. Proje desteği ve hibe konusunda ülkemizin önde gelen kurum temsilcileriyle ülkemize, bölgemize katkı sağlayacak alanlarda proje üretmek isteyen öğrenci, akademisyen, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri bu çalıştaylarda bir araya geldi. Öğrencilerimizin bu gibi etkinliklerle proje üretme aşamalarına aşina olması, mezuniyet sonrasında sektörde kolayca iş bulmalarını ve çalışmalarını temin edecektir. Devlet kurumlarımız da öğrencilerin proje üretmelerini teşvik etmek için elinden geleni yapıyor. Öğretim üyelerinin TÜBİTAK’a yaptığı proje başvurularında kabul oranı %15 civarında iken öğrencilerin proje başvurularında kabul oranı %80 seviyesindedir. Yeter ki üretilen projelerin yenilikçi bir tarafı olsun ve bir sisteme katkı sağlasın.Ülkemizin kısa, orta ve uzun vadedeki hedeflerini gerçekleştirme çalışmalarına destek olma amacıyla proje üretimi adına yaptığımız programların ve çağrıların öğrencilerimizde günden güne artan şekilde karşılık bulması Üniversitemiz adına gurur verdiği gibi Türkiye adına da ümit veriyor. Başarı geleneğini artırarak sürdüren Üniversitemiz, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2022 Yılı 2.Dönem Çağrısı sonuçlarına göre 59, 2023 Yılı 1.Dönem Çağrısında ise 91 proje desteği almaya hak kazanmıştı. Son çağrıda ise bu sayıyı daha da artırarak 113′ e çıkardık. Yaptıkları çalışmalarla ve rehberlikleriyle ülkemizin geleceği adına çok önemli olan proje üretimi kültürünün öğrencilerimiz arasında yaygınlaşmasına vesile olan ve bu çalışmalara katkı sağlayan akademik ve idari personelimize teşekkür ederim. Gelecek adına bizlere güven veren, Üniversitemizin adını üst sıralara taşıyan gençlerimizi de tebrik ederim. Üniversiteler arasındaki bu güzel rekabetin gerçek kazananı Yakın Geleceğin Büyük Türkiyesi olacaktır.” dedi.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi

Haber71 Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x