Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleKöşe YazılarıManşetSpor

Kontracı Sarayönü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kontracı Sarayönü - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale HaberleriHIZLI HÜCUM HATTI İLE ÖN PALANA ÇIKAN VE ÇOĞU GOLÜNÜ KONTRA ATAKTAN GERÇEKLEŞTİREN SARAYÖNÜ BELEDİYESPOR’U TÜM YÖNLERİ İLE ANALİZ ETTİK. KIRIKALESPOR’UN SERT SAVUNMASINI ZOR GEÇECEĞE BENZEYEN SARAYÖNÜ’NÜN EN BÜYÜK KOZU ABDURRAHMAN ŞAHAN.

Haber-Yorum-Analiz / Kadir Yahşi

KONTRACI SARAYÖNÜ

Türk Metal Kırıkkalespor 3. Lig yolunda son engeli olan Sarayönü Belediyespor’u sizler için analiz ettik. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Kadir Yahşi’nin kaleminden işte Sarayönü Belediyespor.

BU MAÇI KAZANMAMIZ ŞART

Türk Metal Kırıkkalespor’un 3. Lige çıkması için artık son engel kaldı. Play-Off maçında olmazsa olmazlarımız var. 1. Kademe Play-Off maçında Sarayönü Belediyespor’u geçmek zorundayız. Değilse 2. Kademe Play-Off maçında Afyon-Halide Edip Adıvar SK mağlubu bize sıkıntı çıkartabilir. Dolayısı ile 3. Lig umutları başka bahara kalabilir. Bizim için 1. Kademe Play-Off maçı bu yüzden çok ama önemli. Futbolcuların ne yapıp edip bu maçı kazanması gerekiyor. Önceki gün Play-Off müsabakalarının şehir ve zamanlarının açıklanması ile birlikte tüm Kırıkkale’yi bir heyecan sardı. Afyonkarahisar Yenişehir Stadyumunun Kırıkkale’ye uzak, Sarayönü’ne ise yakın olması Kırıkkale’de tepkiye neden oldu. Özellikle sosyal medyada taraftarların Türkiye Futbol Federasyonuna sitemleri dikkat çekti.

SÜPER ÜÇLÜ 32 GOL ATTI

Şimdi gelelim Sarayönü Belediyespor’a. Bu sezon 6 mağlubiyetle ligini lider tamamlayan Sarayönü, kontra taktiği ile ön plana çıkıyor. Rakip takımın hücumda kaptırdığı toplarda geriye dönüşü hızlı değerlendiren Sarayönü, özellikle Abdurrahman Şahan, Serge Alain Abaka ve Samet Kalkan üçlüsü ile bitiriciliğini ispatlıyor. Bu oyuncular sezon boyunca toplam 32 gol kaydetti. Süper üçlü olarak anılan bu isimler takımı tek kalemde sırtlayan ekip diyebiliriz. Ancak sıkı bir defansa karşı çok zorlanan Sarayönü, ikili mücadelelerde de üstünlük sergiliyor.

KALECİ KIRIKKALELİ

Ayrıca kanatlardan geliştirdiği ataklarda defans beklerinin de destek vermesi ile hücum alanında etkili olmaya çalışan Sarayönü, 4-4-2 taktiği ile oynuyor. Kaleci Mustafa Köseci çok ilginçtir, Kırıkkale’nin Sulakyurt İlçesi’nde doğmuş. Sadece geçen sezon Etimesgut’ta profesyonellik yaşayan Mustafa Köseci, bu sezon çıktığı 22 maçta 11 gol yedi. Sarayönü’nde kaleci kadar defansta iyi bir istikrar çizmiş. Özellikle profesyonelliği yaşamış oyunculardan kurulan defans bloğu bu sezon sadece 15 gole geçit verdi. Defansta Kırıkkalespor’un geçmesi gereken tek oyuncu Salih Yurt olarak karşımıza çıkıyor.

BU İKİLİYE DİKKAT

Orta alanda daha çok alan savunması taktiğini sergileyen Sarayönü, bunun en büyük örneğini Abdurrahman Şahan futbolcusu ile ispatlıyor. Orta sahadan takımı sırtlayan Şahan, bu sezon kariyerinin zirvesine çıkarak, 11 gol attı. Kırıkkalespor’un orta alanda en çok dikkat etmesi gereken isim. Hakkı Kamar ve Sinan Kalyacı’da önlem alınması gereken oyunculardan. Sarayönü ofansif anlamda ise Samet Kalkan ve Serge Alain Abaka güveniyor. Forvette gösterdikleri performans bu sezon Sarayönü’nü Play-Off’lara taşıdı. Kırıkkalespor bu ikiliye muhakkak önlem almalı.

HEP 1 FARKLA YENİLDİ

Genel olarak bakıldığında sadece ilk 11 adına iyi bir kadroya sahip olan Sarayönü, 18’lik kadroda sıkıntı yaşıyor. Yedek oyunculara fazla şans tanımayan Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart, 1-2 oyuncu dışında yedek oyuncuları kullanmıyor. Sarayönü Belediyespor, sezon boyunca oynadığı tüm maçlarda ilk yarıları önde kapatma oranında yüzde 50 gibi bir oran karşımıza çıkıyor. En çok gollerini 60. ve 90. dakikalar arasında bulan Sarayönü, sadece 6 maçta mağlubiyet aldı ve bu maçları bir farkla kaybetti. Sarayönü çokta sert bir takım değil. Kırıkkalespor’un zorlu ama bir o kadar da fark atıp rahat geçebileceği bir takım. Pazar günü ne olacağını görüp yaşayacağız. Kırıkkalespor teknik heyeti ve futbolcular durumu çok iyi görüp, ciddi bir mücadele gösterirlerse 3. Lig uzak değil. Gazamız mübarek olsun.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x