Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKültür SanatManşet

‘Korkma’ Kırıkkale’de sahnelenecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından, Kırıkkale’de ‘Korkma’ isimli oyun sahnelenecek.
AÇIKLAMA YAPILDI
Konu hakkında açıklama yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Yahya Kemal Er, “12 Mart Haftası” İstiklal Marşı’nın Kabul edildiği günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü haftası etkinlikleri çerçevesinde; Müdürlüğümüz organizesiyle, Ankara Devlet Tiyatrosu Oyuncularının sunacağı “KORKMA” adlı oyunu 14 Mart 2014 Cuma günü saat 20.00’de, Kültür Merkezi Salonunda  sergilenmesine ilişkin, Basın Bülteni yazımız ekinde gönderilmiştir” dedi.
OYUNUN KONUSU
Cahit Çağıran’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Korkma’ isimli oyunun konusu; “İstiklal Marşı sadece bir Milli Marş değil, bir büyük İstiklal mücadelesinin destanıdır: İçinde nice kahramanlık hikayesi barındıran, bağımsızlığını ve haysiyetini her şeyin üstünde tutan bir halkın direnişini anlatan bir destan… ‘Korkma!’ bu yüce destanı, halkı gibi onurlu ve vatansever şairinin, Mehmet Akif’in, gözünden anlatıp, bugünlere getiriyor ve bağımsızlığın kıymetini bir kez daha hatırlatıyor. ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın”
 
 
 
 
 

Başa dön tuşu