Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

Köylerde ilaçlama çalışmaları

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale il genelinde bulunan 185 köyde ilk kez uygulanan larva ve uçkun mücadelesi çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

172 KÖYDE TAMAMLANDI

Kırıkkale merkez ve ilçelere bağlı köylerde, köy yaşam alanları araç üstü misblower (sisleme) makinalar ile karasinek familyasına karşı ilaçlanırken; Dere, su kanalları, bataklık ve göletlere tablet ve sıvı larvasitler uygulanıyor. Çalışmalara ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Kırıkkale Valisi  Yunus Sezer ” İlimiz dahilindeki 185 köyümüzde başlattığımız uçkun ve larva mücadelesi aralıksız olarak sürdürülüyor. Bugüne kadar 72 köyümüzde ilaçlama çalışmalarımız tamamlanmış olup çalışmalarımız diğer köylerimizle devam edecektir” diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Köylerinde yapılan ilaçlama çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşlar ise, köylerinde ilk defa böyle bir uygulama gerçekleştirildiğini ifade ederek yetkililere teşekkür etti. İlaçlama çalışması kapsamında bugüne kadar; merkeze bağlı (9) ,Keskin ilçesinde (25) , Bahşılı ilçesinde (5) , Yahşihan ilçesinde (7) , Sulakyurt ilçesinde ise (26) köy olmak üzere toplam (72) köyde ilaçlama çalışmaları tamamlandı.

HABER MERKEZİ

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x