Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Ekonomi

Köylerde mantar yetiştiriciliği yapılacak

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

TANAP’ın sosyal ve çevresel yatırım programları kapsamında verdiği hibe desteğiyle Kırıkkaleli Köylüler mantar yiyecek ve mantar üretimiyle kalkınacak.

 

TANAP’IN HİBE DESTEĞİYLE

Kırıkkale’nin Keskin İlçesinin Seyifli Köyünde TANAP hibe desteğiyle kurulacak mantar yetiştirme tesisinde köylüler mantar çeşitlerini tanıyacak, mantar yetiştiriciliği eğitimini ücretsiz alacak. Projenin hayata geçmesiyle birlikte bölgede bilindik tarımsal ürün yetiştiriciliği mantar yetiştiriciliğiyle zenginleşecek. TANAP’ın sosyal ve çevresel yatırım programları kapsamında verdiği hibe desteğiyle açılacak olan tesiste Kırıkkale İli dışından da çok sayıda kişinin mantar yetiştiriciliğini öğrenmek için projeye dahil olması bekleniyor. Proje hakkında bilgi veren TANAP Faydalanıcısı Şevket Özçelik “Köylülerimiz TANAP’ın verdiği hibe sayesinde yapılacak olan tesis sayesinde mantar çeşitlerini tanıyacak ve ücretsiz mantar yetiştiriciliği eğitimini alacaktır” ifadesini kullandı.

 

KÖYLÜLER MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİNİ ÖĞRENECEK

Özçelik “Tesisimizin teşhir bölümünde yapılacak olan misafirhane konaklama bölümleri sayesinde şehir dışından yatılı olarak çok sayıda mantar yetiştirici adayı da bizleri ziyaret edecektir. Şehir dışından mantar yetiştiriciliği eğitimine gelen misafirlerimiz tesisimizde ücretsiz ağırlanacak ve ücretsiz mantar yetiştiriciliği eğitimi alacaklardır. Bununla da yetinmeyip proje süresince çıkan mantarlar ücretsiz dağıtılacaktır. Böylece köylülerimiz mantar çeşitlerini tanıyacak ve mantar yetiştiriciliğini öğrenmiş olacaktır. TANAP ‘ın sosyal ve çevresel yatırım programları kapsamında verdiği hibe desteğiyle açılacak olan mantar yetiştirme tesisi yine TANAP hibe desteğiyle bastırılacak olan broşürler vesilesiyle bölge halkına duyurulacaktır” dedi. TANAP’ın bölge halkının kalkınması için vermiş olduğu sosyal ve çevresel yatırım programları kapsamındaki hibe programlarının diğer büyük şirketlerce örnek alınması bekleniyor.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x