Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

KÖYLERE 96 KM SICAK ASFALT

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Genel Meclis Başkanı Çaykara tüm köyleri sıcak asfaltla tanıştıracaklarını söyledi

Kırıkkale tarihinde ilk kez köy yolları geçtiğimiz yıl sıcak asfaltla tanışmaya başlamıştı. Bu yılda sıcak asfalt çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara “2017 yılında köy yollarına 114 KM sıcak asfalt atmıştık. Bu yılda çalışmalarımız başladı. 2018 sezonunda köylerimize 96 KM sıcak asfalt çalışması yapacağız” diye konuştu.

 

SICAK ASFALT DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

Kırıkkale tarihinde ilk kez iller bankasından kredi kullanılarak köy yolları sıcak asfaltla tanıştırılmaya geçtiğimiz yıl başlamıştı. Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi Başkanı murat Çaykara “Köy yollarımıza daha önce soğuk asfalt çalışması yapıyorduk ve bu çalışmayı 2-3 yılda tekrarlamak zorunda kalıyorduk. Bu soruna köklü bir çözüm getirmek için geçtiğimiz yıl bir çalışma başlatmıştık. İller bankasından kredi kullanarak köylerimizi Kırıkkale tarihinde ilk kez sıcak asfaltla tanıştırmaya başladık. Bunun nedeni sıcak asfalt çalışmasının daha uzun ömürlü olmasıdır. Sıcak asfalt atılan köy yollarımıza 10-15 yıl hiçbir çalışma yapmak zorunda kalmayacağız. Böylelikle hem çalışmadan hem de sürekli harcama yapmaktan tasarruf etmiş olacağız. 2017 yılında köy yollarımızda 114 KM’lik yolu sıcak asfaltla tanıştırdık. 2018 yılında da 96 KM sıcak asfalt atacağız. Allah izin verirse tüm köy yollarımızı sıcak asfaltla tanıştıracağız” ifadesini kullandı.

 

SICAK ASFALT ÇALIŞMASI

2017 yılı içerisinde Kırıkkale Merkeze bağlı Karacalı, Kızıldere, Kazmaca, Deredüzü, Hıdırşeyh, Dikmen, Balışeyh ilçe çıkışı, Keskin ilçesi Seyifli, Yoncalı, Yeni Merdan, Efendiköy, Hacıaliobası, Danacıobası, Konur, Armutlu, Aşağışeyh ulaşım yolları olmak üzere toplamda 113,70 KM sıcak asfalt çalışması yapılmıştı. 2018 yaz döneminde ise İller Bankası kredisiyle Merkez Pazarcık, Aydınşeyh, Balışeyh ilçesi Bıyıkaydın, Selamlı, Ulaklı, Delice ilçesi Çerikli-Çongar, kocabaş-Kurtoğlu-Bozköy, Büyük yağlı, Sulakyurt ilçesi Kalekışla Gaaylı yol ayrımı-Ağaylı-Sarıkızlı-Sofularçiftliği, Yahşihan ilçesi Irmak köyü, Çelebi ilçesi Halildede-Kaldırım yolları sıcak asfalta kavuşturulacak. Yine 2018 yılı sıcak asfalt çalışması kapsamında KÖYDES programı çerçevesinde merkez Pazarcık-Balışeyh ilçe sınırı, Akçakavak, Balışeyh Beşbıçak, Çelebi ilçesi Karayakup, Delice ilçesi Yaylayurt ve Keskin Cinali Köyü yolu sıcak asfaltla tanışacak.

 

KİLİT PARKE ÇALIŞMASI

İl Genel Meclisi köylerin daha yaşanılabilir hale getirilmesi noktasında çalışmalarına ara vermeden devam ederken, 2018 yılı içerisinde köylere 45 bin 300 m2 kilit parke çalışması gerçekleştirecek. Merkez Pazarcık, Karacalı ve Ahılı Köylerinde kilit parke çalışması yapacaklarını söyleyen İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Bahşılı ilçesinde Karaahmetli, Çamlıca, Küreboğazı ve Sarıkaya köyleri, Karakeçili ilçesinde Sulubük Köyü, Sulakyurt ilçesinde Güzelyurt, Danacı, Yeşilyazı, Sarımbeyli, Kıyıkavurgalı, Kıyıhalilinceli, İmamoğluçeşmesi, Ambardere, Ortaköy, Yağbasan, deredüzü ve Koruköy ile Yahşihan ilçesi Keçili, Kılıçlar ve Mahmutlarşarklısı köylerinde köy içi kilit parke çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x