Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale

KÖYLERE MİLLET KONAĞI YAPILIYOR

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Genel Meclisi Başkanı Çaykara arsa tahsisini gerçekleştirdiklerini açıkladı

İl Genel Meclisi 4 ilçeye bağlı köye Millet konağı yapılması yönünde önemli bir adım attı. Konuyu gündemine alan İl Genel Meclisi arsa tahsisini gerçekleştirdi. İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara Balışeyh, Bahşılı, Keskin ve Yahşihan’a Millet Konağı yapılması için arazi tahsisini gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Çaykara, Cumhurbaşkanlığı direktifleriyle yapılacak Millet Konaklarının İller Bankası desteğiyle hayata geçirileceğine vurgu yaptı.

ARSA TAHSİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kırıkkale İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarını yaptığı son oturumla tamamladı. İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara başkanlığında yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündemine ilçelere bağlı köylerde Millet Konağı yapılması konusunu alan İl Genel Meclisi arsa tahsisini gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeler sonrasında Yahşihan ırmak köyü, Balışeyh Hüseyinbeyobası, Bahşılı Karaahmetli, Keskin Köprüköy, 4 ilçeye millet konağı yapılması için mülkiyeti İl Özel İdaresine ait araziler köy tüzel kişiliğine tahsis edildi. Cumhurbaşkanlığının direktifleri ve İller Bankası desteğiyle yapılacak olan Millet Konağı ihalesinin kısa zamanda yapılarak çalışmalara başlanması bekleniyor.

İLLER BANKASI DESTEKLEYECEK

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Kırıkkale İl Genel Meclis Başkanı murat Çaykara “Cumhurbaşkanlığımızın ikinci 100 Günlük Eylem Planında, Millet Konakları ile ilgili İller Bankasının ülke genelinde bin tane Millet Konağı yapacağı taahhüdü vardı. Ayrıca 5 yılda 5 bin millet konağı hedefi var. Bununla ilgili Kırıkkale olarak 4 ilçeye bağlı köyümüze kazandırılacak Millet Konağı için bizde çalışmalarımızı tamamlıyoruz. Köylerimizde sosyal dokuyu geliştirmek üzere Millet Konağı çalışmalarını hayata geçirerek, inşallah kısa zamanda ihaleleri yapılarak köylerimize Millet Konağı yapımına başlayacağız. İller Bankası desteğiyle yapılacağı için her hangi parasal bir sorunu da bulunmuyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere projenin ilimizde hayata geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Bu Habere de Göz Atın!
Kapalı
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x