Kırıkkale

9 GÜNDE 66 BİN ZİYARETÇİ

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Kitap Fuarını Çok Sevdi

Valilik himayelerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1. Kırıkkale Ulusal Kitap Fuarı’nı 9 günde 66 bin 340 kişi ziyaret etti.

 

YÜZBİNLERCE BİNLERCE KİTAP VE BİR ÇOK ÜNLÜ YAZAR

Kırıkkale, 5-14 Nisan 2019 tarihleri arasında ilk kez ulusal düzeyde bir kitap fuarına ev sahipliği yaptı. Sosyal medyada ilk olarak “#Kırıkkaleyeçokyakışacak” hastagıyla duyurulan ve 9 gün boyunca okuyucularla kucaklaşan kitap fuarı 80 yayınevi ve 80 yazar katılımıyla gerçekleştirildi. Bir çok okuyucu aradığı yayınlara indirimli fiyatlarla ulaşırken beklentilerin çok üzerinde bir ilgi ile karşılaşılan fuarı 9 günde 66 bin 340 kişi ziyaret etti. Binlerce kitabın satıldığı fuardan hem okuyucular hem de yayınevleri oldukça memnun ayrıldılar.

 

HER KESİME HİTAP ETTİ

7’den 70’e herkesin kendisi için bir kitap bulabildiği bir ortama ev sahipliği yapan kitap fuarında çocuklar da unutulmadı. Fuarın hemen yanında kurulan çadırda çocuklar için animasyonlar, tiyatro oyunları, palyaço gösterileri, atölye çalışmaları ve illüzyon gösterilerine yer verildi.

 

SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNLERİ DÜZENDİ

1.Kırıkkale Ulusal Kitap Fuarı’nda ayrıca Rasim Özdenören, Yusuf Samet Çakır, Tolga Akpınar, Mete Yarar, Gülseren Akdaş, Bihin Edige, Bahadır Yenişehirlioğlu, Sinan Yağmur, Nurullah Genç, Sevil Atasoy, Bilal Sami Gökdemir, Sinan Akyüz gibi bir çok yazar ve şair söyleşi ve imza günlerine katıldı.

 

HERKES MEMNUN AYRILDI

Fuarın beklenilen üzerinde bir ilgiyle karşılaştığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Yardımcısı Saffet Aksun, “Kırıkkalemizde ilk kez düzenlendiğimiz kitap fuarına 80 yayınevi ve 80 yazar katıldı. Bunun yanında elde ettiğimiz verilere göre fuara 66 binin üzerinde vatandaşımız katıldı. Beklentilerin çok çok üzerinde olan hem okuyucuların hem de yayınevlerin memnun olduğu bir fuar oldu. Kitap fuarımızın iler ki yıllarda çok daha kapsamlı düzenlemeyi hedefliyoruz.”dedi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x