Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

Kralların ressamının eseri TBMM’de sergilenecek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Mustafa Şentop Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Milletvekili Ramazan Can ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı makamında kabul etti. Kabulde TBMM Başkanı Şentop’a Kırıkale’nin değeri kralların ressamı Rahmi Pehlivanlı’nın ‘Renk Renk Anadolu’ tablosu hediye edilirken, tablonun TBMM’nin yeni dönem açılışında sergilenmesi talep edildi.

RENK RENK ANADOLU

Kırıkkale Vali Yunus Sezer, Milletvekili Ramazan Can ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Mustafa Şentop’ u ziyaret etti. Ziyarette Kırıkkale’de hayata geçen ve devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Ziyaret anısına TBMM Başkanı Şentop’a Kırıkkale’nin tanıtımı adına Kralların Ressamı olarak bilinen Kırıkkale’nin yetiştirdiği değerlerden Ressam Rahmi Pehlivanlı’nın “Renk Renk Anadolu” isimli tüm illerle ilgili eserlerinin Meclisin açılışında sergilenmesi talep edildi. TBMM Başkanı Şentop ise talebi sıcak karşıladı.

ROKETSAN’A ZİYARET

Kırıkkale heyeti TBMM ziyaretinin ardından başkentte çeşitli temaslarda bulundu. Bir taraftan Kırıkkale’de hayata geçen Türkiye’nin ilk silah OSB’si olan Silah İhtisas OSB hakkında tanıtımlar yapılırken, diğer taraftan yatırım avantajları anlatıldı. Vali Yunus Sezer ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı birlikte daha sonra Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı ve Roketsan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Faruk Yiğit ve Roketsan Genel Müdürü Selçuk Yaşar’ ı ziyaret etti. Ziyarette Roketsan’ın üretimi hakkında bilgiler alındı. Ziyarette Kırıkkale heyetine Roketsan’ın ürünlerini simgeleyen maket hediye edildi.

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x