Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Manşet

KÜ 6 bin 800 mezun verdi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi 2018-2019 öğretim yılı mezuniyet ve ödül töreni yapıldı. Mavi salonda yapılan törende dereceye giren 183 öğrenci ödüllendirilirken, üniversite bu dönem 6 bin 800 öğrenciyi mezun etti. Törende mezunlara tavsiyelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan “Planlı olun ve kendinize hedef koyun. Planlı toplumlar hep başarılı olmuştur. Başarabilirsiniz, daha önce başarmıştınız çünkü” diye konuştu.

183 ÖĞRENCİYE ÖDÜL

Kırıkkale Üniversitesi’nin fakülte ve yüksekokul programlarında eğitim gören yaklaşık 6 bin 800 öğrenci, mavi salonda düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. Törene Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, dekanlar, öğretim görevlileri, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı. Üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle devam eden törende 3,5 ortalamanın üzerinde eğitimini tamamlayan 183 öğrenci ödüllerini aldı. Törende gerçekleştirilen Güzel Sanatlar Fakültesi Oda Orkestrası Konseri katılımcıların büyük beğeni topladı.

3 DUYGUYU AYNI ANDA YAŞIYORUZ

Duygusal anların yaşandığı törende konuşan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prog. Dr. Ersan Aslan, 25. Dönemde 6 bin 800 öğrenciyi mezun etmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi. Mezuniyetlerde her zaman 3 duyguyu biranda yaşadığını söyleyen Rektör Aslan, burukluk, hüzün ve gururu aynı anda yaşadığına vurgu yaptı. Türkiye’nin bulunduğu bölgede lider olma konumuna yaklaştığını ve bu yolda ilerlediğini hatırlatan Rektör Aslan, bu güne kadar önemli adımların atıldığını, bu adımların devam ettirilmesi gerektiğini kaydetti. Rektör Aslan “Bu hedefleri gerçekleştirecekler ise siz geçlersiniz. Siz yeni meslektaşlarımız 2020, 2053 ve 2071 olmak üzere 3 hedefimizi de göreceksiniz. Bunun için çok çalışmalısınız” ifadesini kullandı.

BAŞARABİLİRSİNİZ, DAHA ÖNCE BAŞARMIŞTINIZ ÇÜNKÜ

Kırıkkale Üniversitesinin Türkiye genelinde bulunan 207 üniversite arasında önemli bir yere sahip olduğunu hatırlatan Rektör Aslan, bu başarının daha da üst seviyelere tırmanması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Mezunlara tavsiyelerde de bulunan Rektör Aslan “Burada bulunan öğrencilerimiz başarı ortalamasını sağladınız. Notlarınızı heba etmeyin. Planlı olun, planlarınızı yazılı hale getirin. Kendinize hedef koyun ve 5 yılda bir hedeflerinizi gözden geçirin. Planlı çalışan topluluklar daima başarılı olmuştur. Sizlerde planlı olun. Başarabilirsiniz, daha önce başarmıştınız çünkü”diye konuştu.

BİR DURUŞUNUZ OLSUN

Törene katılan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’de yaptığı konuşmasında, törenin kendisine üniversiteden mezun olduğu yılları hatırlattığını belirterek “Hayat bizi nereye savuracak diye soru işaretlerimiz vardı. Bir şekilde kader insanın yolunu çiziyor. Donanımlı bir şekilde buradan mezun oluyorsunuz. Biz millet olarak sizlerden umutluyuz. Allah yolunuzu açık etsin. Her insanın bir sicili vardır, bunu memuriyet anlamında söylemiyorum. İniş ve çıkışınız olmasın daima bir duruşunuz olsun” dedi. Konuşmaların ardından Kırıkkale Üniversitesi birincisi Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Arapça Bölümü öğrencisi Hediye Zeyrek yaş kütüğüne plaket çakması ve kep fırlatma töreni gerçekleştirildi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x