Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KeskinYahşihan

Kudüs ortak davamızdır

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan ve Keskin ilçelerinde vatandaşlar, ABD’nin Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanımasını kınadı.

HUSUMETİ ARTIRACAK
Yahşihan Cumhuriyet Meydanı’nda cuma namazının ardından toplanan vatandaşlar, karara tepki gösterdi. AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şenol, burada yaptığı açıklamada, ABD’nin bu kararının insanlık vicdanını yaraladığını ve sorunları daha da derinleştirdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiği gibi Kudüs’ün Müslümanların “Kırmızı çizgisi” olduğunu ifade eden Şenol, “Bu karar İsrail ile Filistin toplumlarının arasındaki husumeti daha da artıracaktır.”

YENİ BİR TEZAHÜRÜDÜR
“Asla kabul edilemez olan bu karardan bir an önce vazgeçilmelidir. Cumhurbaşkanımızın verdiği güçlü tepkinin sonuna kadar arkasındayız. ABD’nin bu kararı dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür. Biz Müslümanlar bu karar karşısında her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisiyiz.” diye konuştu. Basın açıklamasının ardından İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen tarafından Kudüs’deki Müslümanlar için dua edildi.

ZULME SESSİZ KALAMAYIZ
Keskin’de de cuma namazının ardından Hayriye Camisi önünde basın açıklaması yapıldı. Belediye Başkanı Dede Yıldırım, yaptığı açıklamada, Kudüs’ün Müslümanların ilk kıblesi olduğuna dikkati çekerek, “Sessiz kalamayız. Cumhurbaşkanımızın, ‘dünya 5’ten büyüktür’ sözü ile Kudüs’ün Müslümanların olduğunu ve tavrımızı göstermemiz lazım” dedi. Grup, daha sonra cami önünden Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x