Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Trafikte ki olumsuzlukların önlenmesi adına çalışmalar gerçekleştiren  Karayolu Trafik Güvenliği  Eylem Planı Koordinasyon Kurulu, 2016 yılı ilk toplantısını Vali Ali Kolat’ın başkanlığında yaptı.
 
KAZA ORANLARINDA ARTIŞ
Karayolunda bulunan bütün sürücülerin hayatlarının kurtarılması ve olumsuzlukların yaşanmaması adına çalışmalar yapan Karayolu Trafik Güvenliği  Eylem Planı Koordinasyon Kurulu, Vali Ali Kolat’ın başkanlığında 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Geçmiş yıllardaki kaza oranlarının da açıklandığı toplantıda şehir içi trafiğinde bir önceki üç aylık döneme göre yaralanmalı kazalarda yüzde 13.89, yaralı sayısında yüzde 20.85, maddi hasarlı kazalarda ise yüzde 40,13 oranında artma olduğu vurgulandı.
 
ÇOCUK EĞİTİMİ ÖNEMLİDİR
Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya ilgili daire amirleri ve görevlileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Kolat, trafiğin gün geçtikçe daha önemli bir sorun haline geldiğine vurgu yaparak, kemer kullanmanın önemine dikkat çekti. Herkesi kemer takmaya davet eden Vali Kolat, bu konuda çocukların eğitiminin de önemli olduğunu, küçük yaşlarda alınacak eğitimin gelecek dönemde kalıcı hale gelebileceğini, bu konudaki eğitimlerin devam etmesini istedi. Vali Kolat “Emniyet kemeri konusunda biz ceza yanlısı değiliz ama kurallara uyulmuyorsa gereği de yapılmalı” şeklinde konuştu.
 
DENETİMLER YAPILDI
Kurula hazırlanan veriler ışığında sunum yapan Trafikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Hacı Ömer Aktürk “Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenen denetim hedefleri doğrultusunda 2015 yılı üçüncü 3 aylık dönem içerisinde, il Emniyet Müdürlüğünce Şehir içinde; Ağır Taşıt Denetiminde 295, Yolcu Taşımacılığında 250, Alkol Denetiminde 882 Motosiklet Denetiminde 101, Emniyet Kemeri Denetiminde 365 adet olmak üzere yapılan diğer denetimlerle birlikte toplamda 5.520 adet araç ve sürücüsü denetlendi” şeklinde konuştu.
 
TRAFİK GÜVENLİĞİ KONUSU
“Şehir dışında; Ağır Taşıt Denetiminde 9.384, Yolcu Taşımacılığında 556, Alkol Denetiminde 4.645 Motosiklet Denetiminde 48, Emniyet Kemeri Denetiminde 8.287 adet olmak üzere yapılan diğer denetimlerle birlikte toplamda 26.039 adet araç ve sürücüsü denetlenmiştir. Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında, 3-17 yaş grubundaki çocuklara yönelik hazırlanan “Trafik Dedektifleri” Projesi kapsamında; il Müftülüğüne bağlı Kuran Kurslarında 721 öğrencimize trafik güvenliği konusunda bilinçlendirmek, trafik kültürü, trafikte doğru-yanlış hareketler ve genel trafik kuralları vb. hakkında trafik eğitimi verilmiştir.”
 
MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARI
Şehir içinde; 164 Yaralanmalı ve 220 maddi hasarlı olmak üzere toplam 384 adet trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 255 vatandaşımızın yaralanmıştır. Bir önceki üç aylık döneme göre Yaralanmalı kazalarda yüzde 13.89, Yaralı sayısında yüzde 20.85, maddi hasarlı kazalarda ise; yüzde 40,13 oranında artma olduğu görülmüştür. Şehir dışında; Üçüncü üç aylık dönemde; 5 ölümlü, 139 Yaralanmalı ve 178 maddi hasarlı olmak üzere toplam 322 adet trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 390 vatandaşımızın yaralanmıştır” dedi.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu