GündemKırıkkaleManşetSulakyurt

“Devletin içinde bir başka devlet olamaz”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

SULAKYURT KAYMAKAMI DAĞ, CUMHURBAŞKANLIĞI TOPLANTISINA KATILDI
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlardan sonra bu kez kaymakamlarla da bir araya geldi. Türkiye genelinden çok sayıda kaymakamların katıldığı toplantıya ilimizden de Sulakyurt Kaymakamı Fikret Dağ’da katıldı.
 
NORMALE DÖNDÜRMEMİZ ŞARTTIR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kaymakamlar Toplantısı’nda hitap etti. Erdoğan, “Bölücü terör örgütü ülkemizin güneydoğusunda bazı ilçelerde ve mahallelerde her türlü ahlaksız yöntemi kullanarak hakimiyet tesis etmeye çalışıyor.  Örgütün güdümündeki partiye mensup belediyeler tamamen bunların kontrolü altına girmiş durumda. Gerekirse belediyelerin araç gereçlerine el koyarak gerekiyorsa diğer kurumların imkanlarını kullanarak bölgede hayatı bir an önce normale döndürmemiz şarttır” dedi.
 
BİZİM VATAN ARAYIŞIMIZ YOK
Bir şehit polisin ağabeyi telefonda şunu söyledi: Sayın Cumhurbaşkanım biz şehadete inanmışız. Yeter ki sizler bizim arkamızda dimdik durun. Siz dimdik durdukça Allah’ın izniyle bu vatan topraklarında bu teröristlere yer tanımayacağız. Mesele bu, yılmadan, usanmadan üzerine üzerine gideceğiz. Biz, tek milletiz. Çeşitli etnik unsurlar olabilir. Ama tek milletiz. İki, tek bayrağız. Üçüncüsü tek vatan… ‘Bizim vatan arayışımız yok’ sözlerini külahıma anlatsınlar. Onların derdini biliyoruz. Ben hangi haklara sahipsem sen de aynı haklara sahipsin. Rahat dur ya. Ama dert başka. Bu vatan topraklarımızı bölmek parçalamak. O tarihi hesaplarını kendilerine göre yerine getirmek. Ve tek devlet. Başka devlet olamaz.”
 
BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKSİNİZ
Konuşmasında tek devlet vurgusu da yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, farklı bir devlet arayışı içinde olanların bedelini ağır ödeyeceğini belirterek “Bu devletin içinde bir başka devlet olamaz. Birisi paralel devlet yapılanması diye çıkmış öbürü kendine göre bir başka devlet yapılanması anlayışıyla ortada dolaşıyor. Hiçbiriniz bu ülkede böyle bir arayışın karşılığını bulamayacaksınız. Bedelini de ağır ödeyeceksiniz ve ödüyorsunuz. Şehitlerimiz var ama biz buna inanarak yola çıktık” diye konuştu.
 
DEVAM ETTİRME KARARINDAYIZ
Konuşmasında yeni Anayasa ve başkanlık sistemi vurgusu yapan Erdoğan, “İstikrar ve güven ortamının yeniden tesisiyle birlikte ekonomide ve demokraside kısa bir süre de olsa kesintiye uğrayan reformları devam ettirme kararındayız. Yeni Anayasa bu reformlarımızın en önemli unsurlarından biridir. Başkanlık sistemi tartışmaları da bu çerçevede sürmektedir. Üstlendiğiniz görevler sebebiyle Türkiye’nin imkanlarını ve eksiklerini en iyi sizler biliyorsunuz. Birikimlerinizi hem yeni Anayasa hem de başkanlık sistemi tartışmalarına katkı sağlayacak şekilde bakanlığımız aracılığıyla bir araya getirmenizin faydalı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu