Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

Kur’an ayında Kur’an’la buluşalım

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Okulların kapanmasıyla birlikte Kırıkkale’de yaz Kur’an kurslarına kayıtlar başlayacağını açıklayan İl Müftüsü Bekir Gerek, il genelinde 500’e yakın kuran kursunda 20 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi . Müftü Gerek bu seneki Kuran kursu çağrısında Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle “Kur’an ayında Kur’an’la buluşalım” ve “Gel bu yazda Kur’an’ı gönlüne yaz” olduğunu  ifade etti.

 

4-6 YAŞ GRUBU İLE BAŞLIYOR

İl Müftülüğünde yerel ve ulusal gazetecilerle bir araya gelen İl Müftüsü Bekir Gerek yaz kuran kurslarının kayıtlarının 15 Haziranda başlayacağını Kuran kurslarında eğitimin ise 22 Haziran’da başlayacağını söyledi. Geçtiğimiz yıl 15 bin’e yakın öğrencinin kuran kurslarına kayıt yaptırdığını belirten Müftü gerek çocukların kurslarda hem eğlenme hem de dini bilgiler öğrenme imkânı bulacaklarını ifade etti Gerek konuşmasının devamında, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenlediği Kur’an kurslarına kayıtlar bir hafta sürecek. Yaş sınırı 4-6 yaş ile başlıyor. Bu yaştaki çocuklar anne ve ya babaları ile Kuran kurslarına katılabilecektir”” dedi.

 

DİNİ BİLGİDE VERİLİYOR

Gerek, Kur’an kurslarına kayıtların tüm camilerde, kuran kurslarında ve belirlenen kuran kurslarında yapılacağını belirterek, okulların kapanmasıyla birlikte başlayacak olan kurslarda asgari dini bilgiyi, gelecek nesillerin büyükleri olacak öğrencilere ve çocuklara vereceklerini belirtti.  Yaz kurslarında Kur’an-ı Kerim, dini bilgiler, itikat, ibadet, siyer konularına ilişkin bilgiler ve ahlak bilgisi dersleri vereceklerinin belirterek “kurslarda Elif –Ba cüzü ve dinimizi öğreniyoruz 1-2-3 kitapları ücretsiz olarak dağıtılacak” ifadesini kullandı.

 

KURSLAR ÇOK ÖNEMLİ

Gerek, şunları kaydetti: “Ülkemizde geçmişten bugüne okulların tatil olduğu dönemlerde camilerimizde ve Kur’an kurslarında, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın talimatları doğrultusunda Kur’an kursları açılmaktadır. Kurslarla birlikte camiler çocuk sesleri ile çınlamakta, diller ve gönüller Kur’an ile buluşmaktadır. Çocuklarımız dini bilgilerini, ibadetlerini, inançlarını ve ibadet yapma alışkanlıklarını elde etmektedir. Bu bakımdan bu kurslar geleceğimizin teminatı çocuklarımız için çok önemlidir. Yaş sınırının aranmadığı kurslara her yıl devam eden ilginin bu yıl da devam edeceğini umuyorum. Kurslar öncesinde il ve ilçelerde görev yapan bütün görevlilere pedagojik formasyon eğitimi verildi. Kur’an kurslarımızın çocuklarımıza, vatanımıza, milletimize, dinimize, hayırlı olmasını diliyorum ” şeklinde konuştu

 

ÜCRETSİZ SPOR

Kuran Kursu’na katılan öğrencilerin spor yapma imkanı olacağını da belirten Gerek, “ Kuran kursuna gelen çocuklarımız Gençlik Spor İl müdürlüğümüz ile yaptığımız ortak çalışma sonucunda ücretsiz olarak basketbol, masa tenisi, atıcılık, güreş, tenis, bocce, boks, futbol, halk oyunları ve daha bir çok spor dalında ücretsiz yararlanacaklar spor alanlarında sadece yüzme ücreti 50 TL” dedi.

 

YARIŞMALAR YAPILACAK

Müftü Gerek ayrıca bu sene Kuran kursların başlangıcının Ramazan ayına denk geldiğini bu yüzden kuran kurslarını temasının “Kur’an ayında Kur’an’la buluşalım” ve “Bu yaz Kur’an’ı kalbine yaz” olduğunu belirterek “Kurslardaki öğrencilerimiz için namaz ağaçı ve dni bilgiler yarışıyor gibi benzeri yarışmalarda yapacağız. Ayrıca kurslardaki öğrenciler ve velilere yönelik iftar programlarıda yapacağız” ifadesini kullandı. Müftü Gerek bu yıl il genelinde yaklaşık beş yüz kuran kursunda 20 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini de söyledi

 

 

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu