Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
DeliceManşet

Kur’an bülbülleri ödüllerini aldı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Delice ilçesinde Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları ile ilgili ödül programı düzenlendi.

 

ÇEŞİTLİ HEDİYELER VERİLDİ

Türkiye genelinde Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübünce, Kırıkkale’de ise Kale Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından bu yıl 5. düzenlenen Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması kent genelinde olduğu gibi Delice ilçesinde de gerçekleştirildi.  İlçede dereceye giren yarışmacılara düzenlenen törenle hediyeleri verildi.

 

BİLGİ BİRİKİMİ ARTACAKTIR

Delice Belediyesi Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından düzenlenen programda konuşan Kaymakam Nevzat Karkacı, Ufka Yolculuk Kültür yarışmasının tüm yurtta olduğu gibi Delice ilçesinde de çok sayıda yarışmacının katılımı ile gerçekleştirildiğini söyledi. Toplumdaki bireylerde kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasının amaçlandığı yarışma sayesinde Kur’an-ı Kerim’in mealinin okunduğunu dile getiren Karkacı, “Günümüzde okuma alışkanlığı yeterli düzeyde değil.” dedi.

 

SÜZGEÇTEN GEÇİRME İMKANI

Günümüz gençlerin maddi, manevi ve bilgi bakımından üst düzeyde bilgi sahibi olmaları gerektiğine değinen Karkacı, şöyle konuştu: “Gençlerimiz dinimizi, İslamı güzel bir şekilde öğrenirlerse cahil ve bilgisiz kişiler tarafından empoze edilmeye çalışılan bilgileri süzgeçten geçirme imkanı bulurlar. Bu nedenle kendimizi güzel bir şekilde yetiştirmemiz gerekir. Bu yarışmalar bunun için düzenleniyor. Kur’an-ı Kerim, hadis ve diğer yarışmalar sahih kaynaklardan özenle hazırlanarak yapıldı. Bu yıl ve diğer yıllarda yapılan yarışmalarda katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.”

 

HER GÖREVE HAZIRIZ

Belediye Başkanı Turgut Özdem de, böyle güzel bir yarışmanın ödül programına katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Ödül alan yarışmacılarımızdan dolayı ilçem adına gururluyum, mutluyum. Yarışmanın ana temel noktasına baktığımızda Kur’an-ı Kerim’i anlamak, peygamber efendimizin hayatını, hadislerini öğrenmek, insan yaşamı için gerekli olan her şeyi öğrenmektir diye düşünüyorum” dedi.

 

GÜVENLİ ŞEKİLDE ÖĞRENİYORLAR

Yarışmayı Kur’an-ı Kerim’i anlama, uygulama ve yaşama gayesiyle gerçekleştirdiklerini dile getiren Arı, “5 yıldır Türkiye’de 1 milyon 500 bin kişiye sahih kaynaklardan dinimizi öğretmek ve bir o kadar kişiye de kitap okutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Günümüz insanın düştüğü bunalımdan kurtulmanın tek çaresi peygamber efendimizin Hira Nur Dağı’nda almaya bağladığı mesaja kalbimizi açmaktır.  Tüm ümidimiz gençlerdir. Bu tür yarışmalar sayesinde sahih kaynaklardan dinimizi daha güvenli bir şekilde öğreniyorlar. Yarışmamızda emeği geçenlere ve yarışmacılara teşekkür ederim.” dedi.

 

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Programda çeşitli kategorilerde dereceye giren adaylara para ödülleri verildi. Programa, Delice Kaymakamı Nevzat Karkacı ve Belediye Başkanı Turgut Özdem’in yanı sıra kurum müdürleri, öğrenciler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x