GündemKırıkkaleManşet

Kur’an Kurslarına önem veriliyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Müftüsü Bekir Gerek ve yeni atanan İl Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk gazetemizi ziyaret ettiler. Hoş sohbet eşliğinde geçen ziyarette Müftü Gerek Kur’an Kurslarına önem verdiklerini belirtti.
 
SADECE KUR’AN ÖĞRETİLMİYOR
Gazetemizi ziyarette Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Sırrı Zengin ile sohbet eden Müftü Bekir Gerek ve Müftü Yardımcısı Şinasi Öztürk, Kur’an Kurslarına önem verdiklerini belirtti. Kur’an Kurslarında sadece Kur’an-ı Kerim öğretilmediğini söyleyen Müftü Gerek, Kur’an Kurslarının hem eğitim merkezi olduğunu hem de sosyal bir merkez olduğunu ifade etti. İlimize geldiği günden itibaren hiç yıllık izin kullanmadığını belirten Müftü Gerek, dini bakımdan Kırıkkale’nin mega kent olacağını söyledi.
 
YEŞİL ALAN OLABİLİR
Nur Camiinin yapımından sonra Kırıkkale’nin şehir olduğunu belirten Müftü Gerek, Milli Eğitim Müdürlüğünün yıkılarak Nur Camii’ne katılacağına yönelik soruya cevap verdi. Milli Eğitim Müdürlüğünün yıkılması için yeni valilik binasının hizmete girmesi gerektiğini söyleyen Müftü Gerek, konu hakkında çalışmaları olduğunu ve yıkımının olması dahilinde Nur Camiine uyumlu bir yeşil alan yapılacağını söyledi.
 
BORÇLAR YAPILANDIRILDI
Bakanlık ile girişimlerde bulunulacağını söyleyen Müftü Gerek, şu anda bir sorunun gözükmediğini ancak ilerleyen zamanlarda prosedürler gereği sıkıntılı dönemler çıkabildiğini ifade etti. İletişimlerin olumlu geçmesi ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğünün Nur Camine yakışır şekilde yapılacağını söyledi. Nur Cami’nin borçları hakkında sorulan soruya ise Müftü Gerek, borçların yapılandırma yapıldığını söyledi.
 
GENÇLER BİLİNÇLENDİRİLMELİ
Nur Cami ile birlikte Müftülük binası içerisine yapılan toplantı salonu ile ilgili de konuşan Müftü Gerek, toplantı salonlarında gençlere yönelik seminerlerin ve derslerin verildiğini söyledi. Müftü Gerek ayrıca, toplantı salonlarında yapılan sempozyumlar ile gençlerin daha bilinçli ve bilgili olacağını söyleyerek, bu konuların önemli olduğunu ve gençlere yönelik çalışmaların devam edeceğini, şu anda ise 4-6 yaş grubu kuran kurslarının artması için çalışmaların yapıldığını belirtti.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu