Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gündem

Kurban Kesim Ücretleri Belirlendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Kurban Hizmetleri Komisyonu 2023 yılı Kurban Bayramı dolayısıyla Kurban kesim ücretlerini açıkladı. Büyükbaş kesimi 1400 TL, küçükbaş kurban kesimi 250 TL olarak belirlendi.  

HABER: YAKUP ÖZCAN

Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşların huzur içerisinde kutlayabilmesi ve vatandaşların dini hükümlere uygun, çevre ve halk sağlığına riayet edilerek kurbanlarını kesebilmelerine yardımcı olunmak amacıyla Kırıkkale Kurban Hizmetleri Komisyonu’nca tedbirler alındı.

Komisyon tarafından yapılan açıklamada, Kurban satış yerleri Arpalık Çukuru Mevkiinde bulunan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü karşısındaki Belediye Açık Hayvan Pazarı olarak belirlendi. Yaren Et ve Et Ürünleri Firması tarafından işletilen Belediye Mezbahası. ( Arpalık Çukuru Mevkiinde bulunan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü karşısındadır.) Hasandede El-Taş özel Mezbahası. (Rafineri Köprüsü Brofen Yanı Hasandede Köyü) Kendi İmkânlarıyla kurban kesecekler için kesim yerleri; Cumartesi Kapalı Pazar Yeri, Kaletepe Kapalı Pazar Yeri, Yenimahalle Kapalı Pazar Yeri, Bahçelievler Kapalı Pazar Yeri. Ayrıca isteyen vatandaşlar etrafı kapatılmış özel mülk veya bahçesinde gerekli hijyen şartlarına uymak kaydıyla kurbanlarını kesebilecekler.

Kurban satış ve kesiminin yasak olduğu yerler, Kurban satış ve kesim yeri olarak belirlenen yerler dışında cadde, sokak, park ve bulvar gibi umuma açık yerlerde kurban satış ve kesimine kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Bu konuda gerekli denetimler, Belediye zabıtası tarafından yapılacak.

Komisyon kursan kesim ücretlerini de belirledi. Buna göre Büyükbaş hayvanlar için Kurban kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma ücreti; 1400 (bindörtyüz) TL, Küçükbaş hayvanlar için Kurban kesme, yüzme ve dört parçaya ayırma ücreti; 250 (ikiyüzelli) TL olarak belirlendi. Canlı hayvan pazarı bitişiğindeki Belediye mezbahasında kurban kesimi Yaren Et ve Et Ürünleri Firması tarafından yapılacağından kurban kesim randevusu söz konusu mezbahada Yaren Et ve Et Ürünleri Firması tarafından verilecek. 2. Hasandede El-Taş mezbahasında kurban kesimi El-Taş firması tarafından yapılacağından söz konusu mezbahada kurban kesim randevusu ElTaş Firması tarafından verilecek.

Kurban satış yerleri Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerince 19 Haziran 2023 tarihinden itibaren denetlenecektir. 2. Kurban kesim yerleri ise bayram günlerinde Kurban Denetim Birimi tarafından denetlenecek. Kurban satış ve kesim yerlerinde bulaşıcı hastalıktan korunma önlemleri ile ilgili bilgilendirici kuralların olduğu tabelaların asılmasına ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından belirlenen önlemlere uyulması sağlanacak.

Kurban kesilen sığır cinsi hayvanların kulak küpesi ve pasaportları, üreticiler, satıcılar, kasaplar, kasap yardımcıları, veteriner hekimler muhtarlar, belediye zabıta görevlileri, vekâletle kurban kesim organizasyonu yapanlar ve diğer görevliler vasıtasıyla Tarım ve Orman İl Müdürlüklerine Kurban Bayramını takiben 7 gün içerisinde teslim edecek. İlgili Bakanlar Kurulu Kararı, Yönetmelik, Tebliğ ve bu mevzuat doğrultusunda Kurban Hizmetleri Komisyonunca alınan kararlara aykırı davrananlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu ile 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun ilgili maddelerine göre gerekli cezai işlem uygulanacak.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu