Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkan Adayı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Siyaset

Kurban mevcudumuz 1.2 milyon

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Bir cenaze törenine katılmak üzere Kırıkkale’ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Bugün itibarıyla kurbana hazır büyükbaş hayvan mevcudumuz 1,2 milyondur. 3,8 milyon da küçükbaş hayvan mevcudumuz var. Bu rakamlar geçen yıl kurbanda kesilen rakamlara göre yüzde 50 fazladır” diye konuştu.

 

MENŞEYİ BELLİ OLMAYAN HAYVAN SATILMAYACAK

Kırıkkale’de çeşitli temaslarda bulmanın ardından gazetecilere yaklaşan Kurban Bayramıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli “ Kurban satışı ancak canlı hayvan borsasında, geçici kurban satış yerlerinde ve kurban pazarlarında gerçekleşiyor. Bu konuyla ilgili her türlü tedbir alınmış durumda. Herkes müsterih olsun.” diye konuştu. Kurban satış yerlerinde küpesiz, pasaportsuz ve nakil belgesi olmayan hiçbir hayvanın satış imkanı olmadığını belirten Pakdemirli, “Bu pazarlarda dişi hayvanların satılmasına asla müsaade edilmeyecek. Kurban satışı olan yerlerde de bulaşıcı hastalığı olan, salgın hastalığa bulaşmış ve menşeyi belli olmayan hiçbir hayvan kesinlikle satılmayacak. Bu konuyla ilgili bir de rehber hazırladık. Bu rehbere vatandaşlar bakanlığın internet sitesi üzerinden ulaşabilir. Hayvanın alımı, satımı, kesimi ve etlerin saklanması konusunda da vatandaşlarımız her türlü bilgiye buradan ulaşabilirler. Bunların haricinde çok güzel bir aplikasyon uygulamamız var. Bu uygulamayla elinizdeki cep telefonunuzu, hayvanın küpesine değdiğiniz anda hayvanın şeceresi dökülmüş olacak. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın” ifadesini kullandı.

 

BÜTÜN TEDBİRLER ALINDI

Gerekli bütün tedbirlerin alındığını söyleyen Pakdemirli “Bugün itibarıyla kurbana hazır büyükbaş hayvan mevcudumuz 1,2 milyondur. 3,8 milyon da küçükbaş hayvan mevcudumuz var. Bu rakamlar geçen yıl kurbanda kesilen rakamlara göre yüzde 50 fazladır. Yani geçen yıl büyükbaş hayvan olarak 800 bin kesilmiş. Küçükbaş olarak da 2,7 milyon hayvan kesildi. Mevcudumuz fazlasıyla var. Bugün itibarıyla 15 milyon büyükbaş, 45 milyon da küçükbaş hayvanımız var. Herkes müsterih olsun, her türlü tedbir alınmış durumda. STK’lar düzeyinde de hem vakıfların hem de derneklerin söz vermiş olduğu her türlü tedarikte et ve süt kurumumuz da bu konularda gerekli çalışmaları yürütüyor. Bu konudaki çalışmalarımız da sürüyor. Kurban Bayramı’nda vatandaşlarımız kurbanla ilgili dertlerini unutsunlar. Tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyoruz. Müsterih olsunlar, kurbanla ilgili hiçbir dertleri olmayacak” dedi.

AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
AK Parti Hacılar Belediye Başkan Adayı Osman Erdoğan
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x